U Zagreb stiže najbolji svjetski klub: "Kiel djeluje kao dobro podmazani stroj"

S GOLOM više od Kopenhagenova Mikkela Hansena (79), kapetan CO Zagreba Zlatko Horvat (80) kao najbolji strijelac Lige prvaka iščekuje četvrtfinalni okršaj s Kielom (subota, Arena Zagreb, 19:15h).

"Oni su favoriti, ali vjerujem da se nakon završnog turnira SEHA lige možemo vratiti pobjedama", rekao je Zlaja, koji će imati i osobni motiv:

"Mikkel Hansen i Kiro Lazarov mi pušu za vratom, i ukoliko budu imali dvije dodatne utakmice na Final Fouru prestići će me. Zbog toga se moramo kvalificirati", našalio se Horvat:

"Naravno, timski uspjeh je ispred ovih mojih ambicija. Na nama je da pobijedimo Kiel, makar smo svjesni da će to biti poput prelaženja planine. Ja sam tu gdje jesam isključivo zbog nesebičnosti mojih suigrača, koji me uvijek traže u kontrama. Naš stil igre to nam omogućava", priznaje Horvat.

S obzirom na protivnike Zagreba (Kiel) i Kopenhagena (Barcelona) dobre šanse za osvajanje prestižne titule ima i Kiro Lazarov, čiji će Atletico Madrid igrati protiv Cimosa iz Kopra. Teško će ijedan nadmašiti rekord od 122 gola Nenada Peruničića, ali Horvat za sada o tome ne razmišlja.

U prvom planu su pripreme za vjerojatno najjaču momčad svijeta u ovom trenutku, koje protiču u sjeni trenerske promjene na klupi: "U najgorem mogućem trenutku smo pali u formi, nadam se da će nas Golužin dolazak revitalizirati i da ćemo pružiti najbolju moguću partiju protiv Kiela. Možda niti to neće biti dovoljno da ih izbacimo, jer oni su najbolja momčad natjecanja. Svaki vanjski igrač im je vrhunski, sa svake pozicije dolazi prijetnja i djeluju kao dobro podmazan stroj. Međutim, naša prednost je u tome što su oni ti koji su pod pritiskom", dodao je Horvat, a prenosi službena stranica EHF-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.