Tello na asistencije Messija odveo Barcelonu nadomak polufinala Kupa, preokret započet smiješnim autogolom

Foto: Getty Images / Guliver image 

BARCELONA je dan kasnije od Real Madrida odradila svoju obavezu u četvrtfinalu Kupa kralja, a nakon 90 minuta protiv Levantea vrlo je blizu plasmana među najbolja četiri u ovom natjecanju. 

 Činilo se da domaćini mogu zakomplicirati situaciju, ali nakon njihovog vodstva do poravnanja je došlo smiješnima autogolom Juanfrana, a posao je dovršio Tello na asistencije Messija.
Levante je poveo u 31. minuti preko El Zhara i punom orijentacijom na obranu 1:0 u svoju korist sačuvali su do predaha, no kad se činilo da mogu u razmaku od tri dana dva puta poremetiti planove Kataloncima, sami su im pomogli. Smiješnim autogolom Juanfrana u 53. minuti započeo je preokret kojeg je nastavio Tello u 60. minuti. Isti igrač podebljao je vodstvo gostiju u posljednjih deset minuta, precizan je bio u 81. i 86. minuti.
 
Međutim, veliku zahvalu za vlastiti hat-trick mladi napadač mora uručiti Lionelu Messiju, koji ga je na slične načine asistencijom pronašao četiri puta, kod sva tri pogotka Tella i kod akcije koja je prethodila autogolu domaćina. Dubinska proigravanja iz sredine terena i ubacivanje Tella s lijeve strane bila su u srijedu zaštitni znak Barcelone, koja nakon prvog susreta četvrtfinala samo nekom velikom senzacijom može ispasti iz Kupa kralja.
 
U ranijoj utakmici dana uvjerljiv je bio i Real Sociedad na vlastitom terenu, s 3:1 svladali su Baski goste iz Santandera. Mikel Gonzalez u dva navrata i Carlos Vela jednom zabili su za 3:0, a nadu gostima pred uzvrat omogućio je Kone pogotkom u 83. minuti.
 
Španjolski Kup kralja, četvrtfinale:
Levante - Barcelona 1:4 
Real Sociedad - Santander 3:1
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.