Talijanski tenisač se kladio na svoje poraze i dojavljivao prijatelju kladioničaru

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAMO dan nakon što je s Davis Cup reprezentacijom Italije izgubio od Argentine, Marco Cecchinato je doživio još jedan veliki udarac - izbačen je na 18 mjeseci iz tenisa.

Talijanski teniski savez kaznio ga je i s maksimalnom kaznom od 40 tisuća eura jer se kladio i pomagao kladioničarima. Postoji čak pet velikih optužbi protiv tenisača koji je prošle godine bio 82. na svijetu.

1. Namjerno je izgubio od Kamila Majchrzaka kako bi zaradio novac sebi i poznatom talijanskom kladioničaru Riccardu Accardiju

2. Zarađivao je preko računa povezanih s Accardijem

3. S Lucom Vannijem, još jednim talijanskim tenisačem, namjerno je izgubio meč parova prošle godine u Prostejovu

4. Accardiju je poslao dojavu o stanju Andreasa Seppija noć uoči njegovog okršaja sa Johnom Isnerom na Roland Garrosu

5. Zaradio je na informacijama o namještenom meču Lorenza Frigerija i Daniela Coxa

Odao ga WhatsApp

Istraga je počela nakon što je uočen neobično velik broj oklada tijekom njegovog meča protiv Majchrzaka, a na kojima je zaradio Accardi, Cecchinatov prijatelj još iz školskih dana. Na kraju su tužitelji preko WhatsApp poruka između njih dvojice saznali da mu je talijanski tenisač davao informacije o namještenim mečevima.

Tako mu je preko WhatsAppa javio da će izgubiti u Maroku, da će Frigerio predati meč Coxu u Turskoj, te da nespremni Seppi nije u stanju pobijediti Isnera na Roland Garrosu. Tenisač je izbrisao sve poruke, ali na njegovu žalost to nije učinio i Accardi.

Cecchinato, 23-godišnjak koji je u karijeri zaradio malo više od pola milijuna dolara, u pismu se ispričao Savezu za neke svoje pogreške, ali tvrdi da nije kriv za namještanje za koje je optužen. Navodno su mu nudili i manju kaznu ako prizna, ali je to odbio i najavio žalbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.