Stevanović nije bio na Maksimiru, FARE prijavio Hrvatsku i zbog homofobije

Foto: Index

NAKON što je iz UEFA-e stigla dosad najteža kazna za hrvatsku nogometnu reprezentaciju zbog incidenata na utakmici s Norveškom na Maksimiru, posljednjih dana iz Saveza stižu optužbe na razne adrese, a prije svega na račun hrvatskog ogranka FARE-a kojeg vodi Zoran Stevanović.

HNS-ovi čelnici prozvali su Stevanovića zbog njegove navodne uloge u prijavljivanju Hrvatske UEFA-i zbog povika "Za dom, spremni" na tribinama, iako je Stevanović rekao kako ovaj put s tim nije imao nikakve veze. FARE je to i potvrdio u najnovijem priopćenju.

"FARE je na utakmicu Hrvatske i Norveške poslao dvoje neovisnih promatrača, koji su svjedočili povicima na diskriminaciju od strane najmanje 500 hrvatskih navijača. Skandiranje je bilo ekstremno nacionalističke prirode, koje se povezuje s krajnjim desnim i fašističkim pokretima. Bilo je, također, i nekoliko homofobnih povika", stoji u priopćenju.

"Fašizam" se, nedvojbeno, odnosi na povike "Za dom, spremni", koje je FIFA proglasila fašizmom kada je iz međunarodnog nogometa izbacila Joea Šimunića, a "homofobija" se vrlo vjerojatno odnosi na povike "HNS pederi", zbog čega je HNS već prekidao utakmice u domaćem prvenstvu.

FARE dodaje kako su njegovi promatrači visoko istrenirani i iskusni pojedinci koji su potpuno neovisni i nisu povezani s niti jednim klubom ili reprezentacijom koja nastupa na utakmicama koje prate.

"Promatrači se biraju između pojedinaca izvan organizacija povezanih s FARE-om. Naši članovi nisu povezani s odlukama koje donose nogometne organizacije te ne bi trebali biti predmet bilo kakvih optužbi", dodaje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.