Srbi poručuju: Atmosfere se ne bojimo, na Maksimiru imamo što pokazati!

Foto: AFP

DVA DANA su ostala do "utakmice svih utakmica" između Hrvatske i Srbije na Maksimiru. Radosav Petrović, nogometaš turskog Genclerbirligija, smatra da će tenzije nestati s prvim sudačkim zviždukom.

"Većina nas igra u ozbiljnim klubovima i pred punim stadionima. Razloga za strah nema, normalno, neće to biti kao utakmica pred domaćom publikom, ali ne vidim razlog za strah. Kad počne utakmica, nestat će sve tenzije koje su se mjesecima stvarale", rekao je Petrović novinarima u Staroj Pazovi.

"1999. su svi nakon 1:0 očekivali petardu, a mi smo izvukli 2:2"

"Ova utakmica ima sličnosti s derbijima, jer je tenzija uvijek prisutna, ali to donosi najveću draž nogometu", smatra Petrović i dodaje kako Srbija još uvijek može u Brazil.

Petrović se prisjetio i maksimirske utakmice Hrvatske i Jugoslavije .

"Svi su nakon 1999. godine nakon 1:0 mislili da će uslijediti petarda. Međutim, mi smo izdržali i izvukli 2:2. Jedan gol može puno toga promijeniti u nogometu."

Nastasić: Bitno je ne obraćati pažnju na atmosferu

Društvo pred novinarima pravio mu je branič engleskog prvaka Manchester Cityja Matija Nastasić.

"Možda je i bolje da su Hrvati favoriti, jer je u ovakvim utakmicama autsajderima puno lakše. Za ovu utakmicu spremam se kao i za svaku drugu. Na Maksimiru imamo što pokazati", rekao je Nastasić i dodao:

"Bitno je ne obraćati pažnju na sporedne stvari poput atmosfere na tribinama. Trudit ćemo se ostati mirni i ispuniti šefove zadatke".

Petrović i Nastasić, za kraj, poručili su kako neće razmijeniti dresove s hrvatskim igračima. Petrović dresove mijenja "samo kad mu prijatelji traže, a ovaj put to sigurno neće", a Nastasić "nema naviku to raditi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.