Šarić čeka presudu FIBE: "Dario je u Zagrebu propadao, a Karamarko nam je obećao novog Petrovića"

HRVATSKA košarkaška sapunica pod radnim nazivom "spor obitelji Šarić s KK Zagrebom" bliži se kraju. Iako je FIBA još jučer trebala odlučiti što će biti s Darijom Šarićem i kojem će klubu njegov neosporni talent pripasti, čini se da se konačna odluka prolongirala. Ipak, moramo shvatiti FIBA-u, budući da je ovdje riječ o zapletima koje možemo svrstati rame uz rame sa zapletima koji su se događali oko transfera Luke Modrića, ili pak onim zapletima u najnapetijim epizodama Santa Barbare.

Čeka se FIBA

U cilju zaštite Darijevih prava njegov odvjetnik, a ujedno i menadžer, Danko Drakulić, digao je tužbu protiv Šarićevih roditelja i KK Zagreba. Naime, ni roditelji ni klub nisu imali suglasnost Centra za socijalnu skrb, a budući da je tada Dario bio maloljetan ugovor je sporan, konkretnije on je ništavan, a isto vrijedi i za spornu klauzulu od milijun eura odštete koliko KK Zagreb traži za najboljeg juniora u Europi.

"Mislim da će na kraju sve biti uredu. Vjerujem da će biti normalna odšteta oko 200 tisuća eura koliko je Zagreb uložio i koliko bi trebala biti. Vjerujem da će danas (petak) biti odlučeno", rekao je u telefonskom razgovoru za Index Predrag Šarić, otac Darija Šarića.

"Ali, što ako FIBA odluči u korist Zagreba", upitali smo Šarića starijeg.

"Neće biti ništa posebno, samo će povisiti odštetu. Sigurno neće biti milijun eura, ali će u tom slučaju biti oko 400 do 500 tisuća eura. Međutim, imamo mi u tom slučaju neke rezervne kombinacije, ali ne bih sada s tim informacijama izlazio u javnost", tajnovito poručuje Šarić.

Situacija se "kuhala" još prošle sezone kada su Zagrebovi treneri držali Šarića podalje od terena. Slaba minutaža, financijski problemi u klubu, ispadanje iz ABA lige bili su dovoljni razlog za Predraga Šarića da kaže dosta i da za svog sina potraži novu sredinu. Prva se javila Cibona, ali budžet Vukova nije bio ni približno dovoljan da udovolji apetite čelnika Zagreba. Zatim se javio Bilbao koji je ponudio 200 tisuća za hrvatsku košarkašku nadu. I to su krenuli problemi.

"Darija su spasili Repeša, Brajković i mi roditelji"


"Razočaran sam Zagrebom i krivim njihovo rukovodstvo što nisu dali priliku Dariju da se razvije kao igrač. Nisu imali trenera koji bi ga cijenio. Zagreb je ispao iz jedne ABA lige, rang u kojem je Dario igrao dok je imao 16 godina. Jednostavno, tamo nije imao dobru karijeru", poručio je ljutito Šarić, a zatim se osvrnuo na propalo proročanstvo Tomislava Karamarka, bivšeg predsjednika kluba, a danas predsjednika najjače oporbene stranke HDZ-a:

"On nam je obećao da će napraviti novog Petrovića ili novog Rubija od našeg sina. Pričao nam je kako će igrati sa 16 godina, ali to se na kraju nije ostvarilo. Spasili smo ga mi jer Zagreb nije bio korektan. Spasili smo ga mi roditelji, spasio ga je Repeša, Brajković", smatra Šarić koji na kraju poručuje:

"Zagreb ima pravo na odštetu, ali na milijun eura - to je suludo!", za kraj će Šarić.

Inače, spomenimo još kako Dario Šarić neće nastupiti za KK Split protiv Crvene Zvezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.