Šamšal i Novoselić ispali iz reprezentacije, Ivica u novu sezonu sa starim skijama i Millerovim serviserom

Foto: Hina

ODREĐEN je sastav hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sezonu 2014/15. Od natjecatelja u reprezentaciji više nisu Dalibor Šamšal, Sofija Novoselić i Saša Tršinski.

"Sofija i Dalibor su već dugi niz godina članovi reprezentacije te im je do sada bilo pruženo već puno šansi, a u prethodnoj sezoni, na žalost, nisu ostvarili zadane ciljeve i postigli očekivane rezultate, dok mlada Saša Tršinski nije pokazala dovoljni napredak u posljednje dvije sezone koji se od nje očekivao. Svi natjecatelji, ukoliko se dokažu svojim rezultatima, imaju šansu biti u reprezentaciji ponovo u sezoni 2015/2016", objavio je Hrvatski skijaški savez.

Došlo je i do promjene u ekipi Ivice Kostelića. Novi serviser za tehničke discipline je Robert Kristan, slovenski stručnjak za pripremu skija s dugogodišnjim iskustvom, koji već dugo godina radi u američkoj i kanadskoj reprezentaciji, gdje je bio i sedam godina serviser Bodea Millera, u vrijeme njegovih najvećih uspjeha.

Ivica će i sljedeće dvije godine nastaviti skijati na Fischerovim skijama na kojima nastupa od 2007. godine.

"Moj cilj u novoj sezoni je medalja na Svjetskom prvenstvu i dobri nastupi u Svjetskom kupu. S Fischerom sam ostvario većinu najboljih rezultata u karijeri i stvorili smo prijateljski odnos", rekao je srebrni iz superkombinacije s posljednjih Olimpijskih igara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.