Ružan poraz: "Nisu nas ni istukli, umrtvili su nas polako"

Foto: Jozo Čabraja / HRS 

ŽELJKO BABIĆ nije imao previše prostora za filozofiju nakon uistinu ružnog poraza od Francuske. Hrvatska je izgledala potpuno nemoćno, svi smo vidjeli da će završiti loše. Gledali smo apatiju u obrani, nepametnu igra u napadu, a na kraju i težak umor Hrvatske koja u turniru ostaje još samo u teoriji. No, utakmicu protiv Poljske može iskoristiti za dobar trening. Itekako im je potreban. 

> Hrvatskoj zabio i Omeyer

> Onesta i Dinart: Upali ste u našu zamku 

"Nismo bili pokretljivi, nismo radili prekide u obrani. Igrali smo sporo, bez faula. Teško je tako", slegnuo je ramenima hrvatski izbornik. 

"Nisu nas iznenadili, sve što su radili, gledali smo na videu. Jednostavno je teško kada nisi na maksimumu igrati protiv prave ekipe. Taj segment ne smije izostati"

Zašto je izostao?

"Pali smo mentalno i fizički. Moramo biti bolji, agresivniji, vidno je da su nam igrači umorni"

Precizniju je dijagnozu ponudio Marić.

"Raširili su nas. Očekivali smo vatreniju utamicu, no Francuzi su nas totano su usporili. Nismo bili dovoljno kompaktni, pucali smo bez rezona i promašili, ali veći je problem bio što smo cijelu utakmicu odigrali na 50 posto. Obrana stvori dojam da si u prilici, a zapravo si nigdje.  Ne možemo reći da je stvar tučnjave. Išli su gol po gol, nismo mogli odgovoriti tome. Ako nema žurbe nema ni velikog rizika, Francuzi su znali su da će prelomiti ovu utakmicu. Ubili su nas polako"

"Želiš ih pobijediti, ali... jednostavno nije išlo", zaključio je 25-godišnji pivot.

Hrvatska se mučila u napadu. Marko Kopljar zabio je tri pogotka, Duvnjak je bio najbolji s pet, no bilo je to teško mučenje. Francuzi su lakoćom dolazili do svojih pivota, a to je uvijek pogodak. 

"Pripremali smo se za neke stvari, nismo ih odradili. U napadu smo puno promašili, šteta. Mogli smo i morali bolje. Čestitam na pobjedi, svaka čast i Omeyeru, protiv nas je uvijek izvanredan, ali mi smo morali biti bolji", kazao je Kopljar. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.