Rukometna Liga prvaka: Zagrebaši protiv Sulića i Alilovića, Balićev Atletico na hrvatsku koloniju u Kielcu

Foto: Screenshot; CHL

ZAGREB je doznao svoje prve protivnike u Ligi prvaka! Momčad Borisa Dvoršeka smještena je u skupini A i za prolazak u osminu finala borit će se protiv Veszprema, St. Petersburga, Rhein Neckar Lowena, Celja i pobjednika iz treće kvalifikacijske skupine (Vojvodina, Banja Luka, Hard, Motor).

Hrvatska kolonija u Kielcu izaziva Kiel i Balićev Atletico

Hrvatska kolonija u Kielcu, Štrlek, Musa, Buntić, Čupić i Losert borit će se protiv njemačkog giganta Kiela, kojeg su nedavno svladali u borbi za treće mjesto u završnici Lige prvaka. Osim toga, hrvatsku koloniju očekuje i okršaj protiv Atletica iz Madrida, kojeg predvodi legendarni Ivano Balić. Uz Kielce, Kiel i Atletico Madrid u skupini B nastupaju i Kolding, Dunkerque te pobjednik četvrte kvalifikacijske skupine (Constanta, Porto, Elverum ili Volendam).

Derbi rukometnih giganta; Barcelona protiv PSG-a!

Što se tiče skupine C, tamo ćemo gledati dvoboj između rukometnih divova Barcelone i PSG-a. Bogati vlasnici PSG-a prošle sezone stvorili su momčad koja je pokorila francusko prvenstvo, a Kopljaru, Voriju, Abalou, Hansenu i ostatku društva suprotstavit će se možda i najjača vanjska linija u Europi - Lazarov, Karabatić i Rutenka. U skupini s Barcom i PSG-om igrat će još i makedonski div Vardar te švicarski Wacker Thun. Svoju kartu za plasman u skupinu C tražit će i ekipe u drugoj kvalifikacijskoj skupini (Minsk, Prešov, Bešiktaš, te Atena), odnosno Montpellier, Skopje, Szeged, Plock koji su dobili pozivnicu.

U skupini D gledat ćemo dvoboje između Aalborga, Velenja, Flensburga te La Rioje, dok će svoje mjesto u spomenutoj skupini preko kvalifikacija tražiti Halmstad i Esch te aktualni europski prvak HSV koji će se za ulazak u Ligu prvaka boriti protiv Füchsea iz Berlina.

Nakon blamaže pod Golužom, Zagrebu se smiješi osmina finala

Zagreb je prošle sezone svoj europski put završio na 5. mjestu skupine D. Aktualni izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža uspio je kao trener Zagreba nanizati sedam poraza, jedan remi i dvije pobjede, a Zagrebova uprava nije mu dala otkaz, nego ga je dislocirala s pozicije trenera prve ekipe. Čim je došao Boris Dvoršek, stigli su i rezultati. Doduše, Zagreb je već dva desetljeća i kusur prejak za hrvatsku ligu, ali osvajanje SEHA lige značilo je da je Dvoršek udahnuo novi život Zagrebovim "klincima", koji od sljedeće sezone više nemaju pravo na ispadanje u skupini. 

Podravka može biti zadovoljna ždrijebom, Lokosice moraju iskoristiti svoju priliku

I za kraj spomenimo da su i rukometašice Podravke doznale svoje protivnice u Ligi prvaka. "Kokice" će igrati protiv Larvika, Bera Bera i pobjednika kvalifikacijske skupine.

Inače, postoji mogućnost da i rukometašice Lokomotive zaigraju u Ligi prvaka. Naime, Lokosice su se smjestile u drugu kvalifikacijsku skupinu zajedno s dva mađarska kluba FTC Rail Cargo Hungaria i ETV-Erdi VSE te prvakom Švicarske LK Zug. U slučaju da izbore plasman u Ligu prvaka, bit će smještene u skupinu B gdje ih čekaju okršaji protiv Budućnost, Midtjyllanda i Lublina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.