River se vratio u najvećem stilu: Četiri godine nakon ispadanja u drugu ligu prvak je Južne Amerike

Foto: EPA, Twitter

RIVER PLATE u finalu Cope Libertadores porazio meksički Tigres s 3:0 i tako osvojio treći naslov prvaka Južne Amerike.

Lucas Alario, 22-godišnji  napadač Rivera otvorio je golijadu vrhunskom reakcijom u šesneaestercu kada je glavom pospremio dobar ubačaj Leonela Vangionia u 45. minuti. U 75. je Carlos Sanchez pao u kaznenom prostoru i izborio jedanaesterac koji isti igrač posprema u mrežu za 2:0 Rivera. Četiri minute kasnije Ramiro Funes Mori pogađa glavom iz kornera za konačni 3:0.

River je tako osvojio naslove Cope Libertadores po prvi puta u 20 godina što je veliki napredak s obzirom da su još prije četiri godine ispali u drugu ligu. Copa Libertadores je natjecanje u kojem se natječu najbolji klubovi Južne Amerike, ekvivalent UEFA-inoj Ligi prvaka.

Veznjak Leonardo Ponzio bio je presretan poslije utakmice:

"Povijest ovog kluba je uvijek bila da se bori za najveće naslove. Ovo natjecanje najviše je što možeš osvojiti kao klub i uspjeli smo u tome", rekao je Ponzio.

S druge strane igrači Tigresa iako tužni, čestitali su boljem protivniku:

"Zaslužili su", rekao je Rafael Sobis, igrač Tigresa koji je već jednom osvojio ovo natjecanje s brazilskim Internacionalom. "Trebaju uživati u ovome, za nas život ide dalje".

River je tako osvojio dva najjača klupska natjecanja Južne Amerike jer u prosincu prošle godine uzeli su i Copa Sudamericanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.