RAZLAZ Reprezentativci se razbježali po aerodromu, "svojim klubovima" i "drugim domovinama"

Foto: Index, Hina 

Video: Dario Dalmacija

PUNO je simbolike danas bilo na dočeku reprezentacije koja se iz Salvadora vratila u Zagreb. Rezultat koji su Kovač i društvo ostvarili u Brazilu, jasno, nije nudio spektakl, ali ciklona Gracija jutros je dodatno ubila i bilo koju svrsishodnost stajanja u špaliru s mažoretkinjama i 200-tinjak vrištećih curica, uz kašnjenje aviona od dva sata. Možda jedino jer smo usput sreli Pixsiese, koji večeras sviraju u Zagrebu.

Mogli smo, dakako, i pretpostaviti u kakvom će se stanju vratiti taštine i guzice Kovačevih igrača, koji očekivano nisu bili raspoloženi za neko posebno druženje. Bili su potpuno zbunjeni činjenicom da ih je netko uopće dočekao.

Ispraćeni da "ostave trag" vratili su se rastavljeni na proste faktore. Neki su, poput Eduarda i Sammira, ostali u svojoj drugoj domovini, neki se poput Nike Kovača vraćaju u "prvu", dok je Rakitić požurio za Barcelonu. Dobar dio zaobišao je one najupornije navijače i novinare, bez pozdrava, i požurio na let za Split. Riječ je o trojci Perišić, Pletikosa, Rebić.

Bio je to doček za "rodbinu i prijatelje", no igrači su svejedno bili zbunjeni. Nisu očekivali da će nakon teškog poraza još dijeliti i autograme. Niko Kovač se zaustavio, Luka Modrić također, a Marija Mandžukiža umalo su rastrgali. Pred novinare su zapravo stali tek Schildenfeld i Pranjić.

"Malo nam je lakše, kada vidimo da su nas ljudi ipak dočekali", slegnuli su ramenima.

Srna je pokušavao pobjeći, ali je u stampedu prema izlazu ipak naletio na kameru i kratko odbrusio: "Da, težak i neočekivan poraz. Hvala navijačima"

Niko Kovač odmorit će se u svom Salzburgu. 

"Svojim igračima ne mogu ništa predbaciti. Oni su moji igrači i moj su izbor. Ne dam na njih. Sad ću malo odmoriti dušu u Austriji, a onda ne znam kamo ću. Nemojte me tražiti"

Bio je to, sve u svemu, vrlo naprasan razlaz jedne generacije.   

.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.