Presuda zbog ogluhe: Hajduk nije odgovorio na tužbu, Kerumovom šogoru više od 100 tisuća kuna

Foto: FAH

KERUMOV šogor Petroslav Sapunar dobio je na sudu tužbu protiv Hajduka od kojeg je tražio da mu isplati naknadu za rad u Nadzornom odboru kluba od studenog 2011. do prosinca 2014. godine. Na Poljudu su izgleda bili prilično indolentni i uopće nisu dali odgovor na tužbu tako da je Trgovački sud u Splitu donio presudu zbog ogluhe! Skupilo se 36 mjeseci, svaki mjesec po tri tisuće kuna, sve skupa iznosi 108 tisuća kuna. Tome treba pridodati kamate te sudske troškove u visini od pet tisuća kuna.

Tužba zaturena u ladicu: Poljud se pokrenuo tek kada su dobili presudu

Kako smo doznali na Poljudu, prve pravne korake pokrenuli su po primitku presude. Zatražili su od suda povratak u prijašnje stanje, a podredno su i izjavili žalbu na presudu. Sapunarov odvjetnik Dino Puljić od suda nije zaprimio ništa do nepravomoćne presude te mu aktivnosti protustrane nisu poznate.

Zbog čega u Hajduku nisu odmah reagirali, ako već nisu bili spremni isplatiti naknade Petroslavu Sapunaru? Navodno je tužbu netko zaturio u ladicu te nije došla do Uprave i Hajdukovih odvjetnika. Malo je teško u to povjerovati s obzirom da se o tužbi Petroslava Sapunara prilično pisalo početkom godine. Slučaj je svakako zanimljiv jer nije uobičajeno da član Nadzornog odbora tuži svoj klub.

Svi se odrekli naknade, samo Sapunar ne

Sapunar je kao predstavnik malih dioničara dočekao u Nadzornom odboru postavu koju su birali članovi Hajduka. Svi osim Sapunara odrekli su se naknade zbog teške financijske situacije. Sapunar je, pak, smatrao da njemu naknada pripada pa je tužio klub kada je shvatio da mu taj novac nikada neće isplatiti, odnosno, kada je zaprijetila opasnost od zastare naplate potraživanja.  

Kerumov šogor kao predstavnik HGS-a, koalicijskog saveznika HDZ-a, već drugi mandat sjedi na čelu Županijske skupštine, a ovo je ljeto morao prihvatiti otvaranje stečaja nad tvrtkom Diokom Novi. Kerum je uvijek hvalio svog šogora, a nerijetko bi istaknuo i njegove štedljive bračke korijene.

HGS-ovci se teško odvajaju od naknada

Zanimljivo je da se HGS-ovci teško odvajaju od svojih naknada. Nekoliko splitskih gradskih firmi povelo je sudski postupak protiv Kerumovog zamjenika Jure Šundova, koji ne želi vratiti 300 tisuća kuna koje su mu isplaćene povrh plaće dogradonačelnika, a na ime toga što je bio predsjednik skupštine društava u Kerumovo ime, a što po ocjeni Povjerenstva za sukob interesa nije bilo u skladu sa zakonom. Šundov se zakleo da pare neće vratiti jer smatra da je zaslužio svaku lipu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.