Prepoznali su namjere navijača: Udruga od HNS-a traži zabranu gostovanja do kraja sezone!

UDRUGA prvoligaša od HNS-a traži da se do kraja prvenstva utakmice u HNL-u igraju bez gostujućih navijača. Nakon bakljade u Osijeku proteklog vikenda Udruga je Izvršnom odboru poslala zahtjev za izvanrednom sjednicom, a usvoji li HNS prijedlog u preostala četiri kola neće biti gostujućih gledatelja.

Udruga je poslala zahtjev i traži aktiviranje točke 2 famoznog koju Izvršni odbor može izglasati u slučaju "prvog sljedećeg incidenta nasilja i sukoba između navijačkih skupina za koje postoje pouzdani dokazi". Udruga smatra da je pirotehnika korištena na utakmicama Osijek-Hajduk i Šibenik-Dinamo dovoljna za aktiviranje točke.

Kako nam je rekao predsjednik Branko Laljak  Udruga prvoligaša želi "da se prvenstvo regularno završi".

Zorislav Srebrić potvrdio nam je da je redovita sjednica IO-a u srijedu, a na njoj će se razgovarati o zahtjevima Udruge prvoligaša.

koji je HNS donio u namjerio suzbijanja huliganstva. Zahtjev Udruge prvoligaša može se opravdati ponašanjem navijača koji su upozorenja na prekid utakmica zbog pirotehnike shvatili kao poziv da upravo to i rade: najsvježiji je primjer iz Osijeka gdje je Torcida pod krinkom borbe protiv HNS-a stigla s namjerom da izazove prekid. Ne shvaćaju da takvim ponašanjem štete svom klubu te ugrožavaju sigurnost ostalih gledatelja. Jedno je zapaliti nekoliko baklji zbog atmosfere, a nešto sasvim drugo gušiti se u dimu petardi, topovskih udara i baklji koje lete u teren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.