Predsjednik Šibenika: Plaćali smo im stan i hranu! Igrači: Ovo je manipuliranje javnosti!

KAO ŠTO su i najavili, čelnici Šibenika javno su otkrili koliko su novca u 2011. godini isplatili igračima koji su stupili u štrajk. Nisu im doduše isplatili 11 plaća, ali jesu hranarine, stanarine, čak i premiju za pobjedu nad Hajdukom.

Predsjednik kluba i šibensko-kninski župan Goran Pauk iznio je podatke, rekao je, kako bi se vidjelo da igrači baš i nisu siromasi te da nije istina da uprava sjedi prekrštenih ruku.

Pauk tvrdi da su Aračić, Krišto, Čulić, Medvid, Blažević, Bačelić-Grgić, Kartelo, Fuštar, A.Bulat, Jelić i Režić ukupno u 2011. godini dobili 672 tisuće kuna, ali nije otkrio kojem igraču je koliko isplaćeno. Čelnici, jasno je, žele postaviti stvari na drugačiji način i prikazati da igrači nisu gladni, kao što tvrde. Iako je svima jasno da stanarine nisu isto što i plaće.

U klubu su se tijekom Paukovog izlaganja od štrajkaša pojavili Blažević, Karleto i Fuštar. Direktor Marko Karadžole nije ih želio pustiti na press konferenciju, ali je nakon predsjednikovog miga ipak popustio.

Kapetan Šibenika jasno je poručio: "Ovo je manipulacija javnosti. Meni je isplaćeno 64 tisuće kuna, no kada bih odbio troškove doprinosa, PDV-a i ostala davanja ostalo bi mi za svaki mjesec 450 kuna".

Kartelo tvrdi da je dobio 94 tisuće kuna, ali je platio 33 tisuće kuna doprinosa, 15 tisuća kuna PDV-a, šest tisuća kuna knjigovođi, a sam je kupovao i kopačke te ima troškove prijevoza. Mjesečno bi mu ostalo, kaže, dvije tisuće kuna.

Rasprava je tu završena, a Šibenik i dalje nema rješenje. Sukob se samo produbljuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.