Povelja za ugodan boravak u Poljskoj - Jovanović: Kao ministra zanima me sigurnost naših navijača

U PROSTORIJAMA Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta potpisana je Povelja o suradnji s hrvatskim navijačkim veleposlanstvom.

U ime MZOS-a Povelju je potpisao ministar Željko Jovanović, a ispred FARE-a (Football against racism in Europe) i FSE-a (Football supporters Europe), koji su se odlučili za Regionalni centar mladih iz Rijeke, Zoran Stevanović. Obojica su izrazili zadovoljstvo potpisivanjem, nabrojivši sve prednosti koje će ono donijeti:

"Ovo je vrlo važno uoči Europskog prvenstva. Jasno, sve nas najviše zanima uspjeh naše reprezentacije, želimo da on bude što bolji, a mene kao ministra zanima sigurnost naših navijača", istaknuo je ministar Jovanović:

"Udruga iz Rijeke na neki način je promovirana u nositelja, oni su na sebe preuzeli dio posla koji se tiče smještaja, pitanja prijevoza, zdravstvene skrbi... Što god im zatreba", rekao je Jovanović, ponosno dodavši kako je "ovo nastavak Akcijskog plana u borbi protiv nasilja na sportskim terenima".

"Najlakše je prebacivati krivnju na navijače"



Zoran Stevanović naglasio je kako se sve odvija u sklopu razvijanja politike mladih:

"Od 2005. godine mi detektiramo sve nepravilnosti u hrvatskom nogometu. U tom lancu odgovornosti navijači su zadnja karika i najlakše je prebacivati krivnju na njih za ovakvo stanje. Mi uspostavom ove Povelje želimo navijačima biti na usluzi, kako se ne bi dogodila situacija kao u Austriji, kad je jedan naš navijač preminuo. Nakon Eura nastavit ćemo s navijačkom edukacijom, jer kako je rekao jedan engleski novinar, 'nogomet nas razdvaja 90 minuta, a spaja čitav život' ",kazao je Stevanović.

Na upit jesu li već kontaktirali neke navijačke skupine, Stevanović je odgovorio:

"Marin Mikac, bivši tajnik jedne od naših skupina, u kontaktu je s grupama, pokušavamo ostvariti komunikaciju s njima. Svjesni smo da će u dosta toga oni sami odlučivati, ali mi smo tu da im pomognemo. Imat ćemo kancelarije u Poznanju i Gdanjsku, bit ćemo im na raspolaganju 24 sata dok Hrvatska bude sudjelovala na Euru. Nadamo se do same završnice", zaključio je Stevanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.