Pomorac izbačen u najniži rang natjecanja, sve vodi prema gašenju kluba

Foto: Kostrena.hr

POMORAC iz Kostrene od nedjelje više nije član Druge HNL, nakon što susret 12. kola protiv Imotskog nisu mogli odigrati zbog suspenzije, koja je na snazi zbog nepodmirenih troškova kotizacije od deset tisuća kuna. Druga je to utakmica koju nisu odigrali ove sezone i automatski su izbačeni u najniži rang, odnosno županijsku ligu.
 
Spomenutih deset tisuća kuna kotizacije se moglo skupiti, ali tako bi samo za kratko bila produžena agonija ovog 93-godišnjeg kluba. Njegovi financijski problemi nisu toliko visoki (spominje se iznos od oko 800 tisuća kuna), ali su u kombinaciji s političkom pozadinom priče očito preveliki. Prošlog ljeta Pomorac nije niti trebao nastupati u ovom rangu natjecanja, no u zadnji tren je odlučeno da se ide u tom smjeru, dobio je pravo nastupa, a Šibenik je ostao prvi ispod linije.
 
Ulaskom poduzetnika Zlatka Petričevića u klub očekivalo se rješavanje dugova, slatka su bila njegova obećanja vezana uz mjesečna ulaganja, ali svega par mjeseci potom postalo je jasno da se stvari neće razvijati u tom smjeru. Štrajk igrača zbog neisplata plaća, ali i zbog prekršenih brojnih obećanja bio je samo najava ovoga što je uslijedilo, a što vodi prema gašenju kluba koji je od 2001. do 2003. godine igrao u Prvoj HNL.
 
U nedjelju su se u brojni Kostrenjani okupili na autobusnoj postaji ukrašenoj u bojama Pomorca, gdje su zapalili na desetke lampiona i položili cvijeće povodom gašenja kluba koji im je prije desetak godina bio ponos mjesta, a danas im donosi veliku tugu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.