Osmoškolci love mjesta na "Hanžeku", Sandra poručila: I ja sam krenula iz školske lige

Foto: Hina

HRVATSKI atletski savez (HAS) i partneri najavili su danas drugu sezonu Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca.

"I ja sam krenula u svijet atletike iz školske lige. Plava liga je prilika za druženje, ali i velika motivacija za bavljenje atletikom. Atletika je kraljica sportova, a finalisti Lige će nastupiti na 'Hanžeku' s najvećim zvijezdama našeg sporta," istaknula je olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković ujedno i jedna od ambasadorica EPL-e.

Ni najbolji hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat nije krio oduševljenje ovim natjecanjem: "Plava liga je fenomenalna! Očekujem ove godine još više djece. Meni je sport najbolja stvar koja mi se dogodila u životu pa to isto želim i njima."

Poziv osmoškolcima uputila je i najbolja hrvatska maratonka, Lisa Stublić. "Plava liga je dobra za klince jer ne moraju biti članovi ni jednog kluba, kao ni posebni talenti, da bi nastupili na velikom atletskom natjecanju. No, oni koji dođu do finala, do Hanžekovićevog memorijala, možda i ostanu u atletici", rekla je Stublić

U prvom izdanju Erste Plave lige nastupilo je 4.050 natjecatelja na kvalifikacijama u Zagrebu, Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku i Splitu, a najbolji su nastupili na 'Hanžeku'. Ista formula će ostati i ove godine. Kvalifikacije počinju 29. travnja u Zagrebu (zapad), a završaju u Zagrebu (istok) 28. svibnja.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj izrazio je zadovoljstvo prvom sezonom EPL te dodao: "Liga u svojem formatu ostaje ista i ove godine jer je ona uvjetovana infrastrukturom u našim gradovima. Nove atletske staze dovest će u budućnosti natjecanje i u još neke naše gradove." Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić najavio je, pak, nove rekorde: "HAS može i hoće, kroz Plavu ligu i ostala svoja natjecanja, okupiti ove godine više od 10 tisuća atletičara. Vjerujemo da će se zahvaljujući njima proširiti i atletska baza u Hrvatskoj."

KVALIFIKACIJE

Zagreb-zapad (AK Agram) – 29. travnja, 16 sati

Rijeka (AK Kvarner-Autotrans) – 30. travnja, 13 sati

Varaždin (AK Sloboda) – 6. svibnja, 15 sati

Zadar (Atletski savez Zadarske županije) – 7. svibnja, 11 sati

Pula (AK Istra Pula) – 13. svibnja, 12 sati

Osijek (AK Slavonija-Žito) – 14. svibnja, 12 sati

Split (ASK Split) – 21. svibnja, 11 sati

Zagreb-istok (AK Dinamo-Zrinjevac) – 28. svibnja, 16 sati

FINALE

Zagreb (Mladost) - 2. rujna, u okviru Memorijala Borisa Hanžekovića
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.