Oporavio se nakon tragičnog spusta: "Pao sam kao Schumacher i preživio"

Foto: Index/Ilustracija, Screenshot; Youtube

MICHAEL SCHUMACHER peti je dan u induciranoj komi. Nijemac je u petak dočekao 45. rođendan, a navijači diljem svijeta okupili su se ispred bolnice u Grenobleu kako bi mu pružili podršku.

> Nitko ne može reći da će Schumacher ovo preživjeti

I dok svijet čeka nove informacije vezane uz njegovo stranje, mediji prikupljaju što više informacija o tome kako će izgledati njegov oporavak, odnosno hoće li ga uopće i biti.

Šef bolnice u Grenobleu, Jean-Francois Payen, nedavno je komentirao kako pacijenti s ovako teškim ozljedama mozga imaju svega 40 do 45 posto šanse da se oporave.

"Međutim, to je samo statistika, a ja se ne bavim statistikom. Moj je posao brinuti se o pacijentima, stoga borba se nastavlja".

Albrecht: Preživio sam!

Liječnici su proteklih dana zanijemili. Nema novih informacija, ali poznato je kako je Schumacher i dalje kritično. U međuvremenu, austrijski mediji podsjetili su na vrlo sličan slučaj kada je švicarski skijaš Daniel Albrecht pao tijekom utrke spusta u Kitzbühelu. Albrecht je pred ciljem odletio 12 metara u zrak, te je glavom snažno udario o tlo. Liječnici su ga držali u induciranoj komi tri tjedna.

"Preživio sam ozljedu koja je bila poput ove Schumacherove. Kad sam se vratio znao sam da sam imao sreće što nisu bile ozbiljnije posljedice", rekao je Albrech. 



Liječnik švicarske skijaške reprezentacije prisjetio se tog događaja.

"Dani nije imao krvarenje kao što to ima Schumacher. Imao je ozbiljne traume mozga. Međutim, kad imate krvarenje morate biti brzi jer što više vremena prolazi postavlja se pitanje kolika će šteta nastati", objasnio je Hans Spring za Couriermail, a zatim nadodao:

"Kad se pacijent probudi iz kome, tek tada kreće pravi posao. Njegovi vitalni znakovi možda će biti odlični, ali pitanje je u kakvom će mu stanju biti mozak. Albrecht je proveo dva mjeseca u bolnici, a oporavak je trajao godinama. Znate, šteta se ne može popraviti kroz nekoliko mjeseci ili tjedana".

Albrecht se vratio skijanju, ali nikada se nije vratio u vrhunsku formu u kojoj je bio prije nesreće.

"Ako ste sportaš, onda ćete postaviti pred sebe cilj da se oporavite i samo ćete na tome raditi. Morao sam se vratiti, ali sam za to mukotrpno radio", poručio je Albrecht, koji nakon nesreće imao problema s koncentracijom i govorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.