Od pukovnika do pokojnika u šest mjeseci: Di Matteo dobio otkaz, Benitez sljedeći na klupi Chelseaja?!



ROBERTO DI MATTEO mora otići samo pola godine nakon što je s Chelseajem senzacionalno osvojio Ligu prvaka i FA Kup. Presudio mu je težak poraz od Juventusa u Ligi prvaka (0:3), nakon kojeg Bluesima visi plasman u nokaut-fazu LP.

Vijest da Di Matteo više nije trener, Chelsea je objavio na službenoj stranici, prerano urešenoj božićnim drvcem i kuglicama, ali treneru će to doista biti "Blue Christmas":

Di Matteo pod bor dobio košaricu

"Jutros smo se rastali s menadžerom Robertom Di Matteom. Igre i rezultati momčadi u posljednje vrijeme nisu bili dobri. Vlasnik i uprava smatraju da je potrebna promjena kako bi klub krenuo u pravom smjeru, jer predstoji nam ključni dio sezone: Težak zadatak kvalificiranja u nokaut-fazu Lige prvaka i napad na vrh Premiershipa. 



Klub i vlasnik žele zahvaliti Robertu na svemu što je napravio za klub od ožujka, kada ga je preuzeo. Vodio nas je do povijesng trijumfa u Ligi prvaka i sedmog FA Kupa Nikada nećemo zaboraviti njegov ogroman doprinos klubu i uvijekm će biti dobrodošao na Stamford Bridge." piše u priopćenju Chelseaja.

Benitez bi čuvao klupu do Guardiolinog dolaska na ljeto


Prvi kandidat za njegovog privremenog nasljednika je Rafael Benitez, koji je prije sedam godina osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom, a nakon otkaza u Interu u jesen 2010., nema angažmana.

Rafa, koji odavno u trenerskom svijetu ne uživa ugled kao iz vremena kada je s Valencijom i Liverpoolom vladao Europom, "čuvao" bi klupu Pepu Guardioli, koji je u New Yorku uživa u godini "akademske pauze".

No, Guardioli se ne sviđa Abramovičeva politika brzog trošenja trenera. Od 2004. godine promijenio ih je čak osam. Benitez najbolje stoji i na kladionicama, a prate ga Harry Redknapo i Laurent Blanc.

Sat vremena kasnio na presicu nakon katastrofe kod Juvea


Di Matteo je na konferenciju za medije u Torinu došao sa sat vremena zakašnjenja. Dočekala su ga naravno brojna pitanja o smjeni koja nad njim lebdi, na koja je odgovarao smireno i dostojanstveno, svjestan da je milimetar od otkaza.

Di Matteov Chelsea na korak da postane prvi pobjednik LP koji nije prošao skupinu

"Uspije" li mu to, Di Matteov Chelsea ušao bi u povijest po drugi put u samo šest mjeseci: Prvo je pobjedom nad Bayernom po prvi put u klupskoj povijesti postao prvak Europe, a sada je na samo korak od toga da postane prvi pobjednik LP, koji sezonu nakon osvajanja naslova nije prošao skupinu.


Više vrijedi "stari" Drogba, nego sve mlade superzvijezde


Momčadi koja je ljetos oplemenjena mladim zvijezdama Hazardom, Oscarom, Mosesom, Azpilicuetom, na koje je potrošeno preko 120 milijuna eura, očigledno je nenadoknadiv gubitak bio odlazak "starog" Didiera Drogbe, jer predstave koje Chelsea pokazuje u zadnje vrijeme, nemaju veze s herojskim igrama momčadi na putu do naslova u LP. Nema sumnje da je Abramovič potrošio na dobre igrače s velikom perspektivom, ali u tranziciji momčad je već sada počela ispadati iz borbe za trofeje.

Trener je ispunio Abramovičevu želju i promijenio taktiku tako da igra s tri playa (Hazard, Mata, Oscar), što je sjajno funkcioniralo na početku sezone, ali "Barca u plavom" sada je pročitana.

U jeku krize, dok primaju više od dva gola po utakmici, dolazi im lider City

Nije strijelac jedino što nedostaje Chelseaju: Vođa je ono što momčad nema, jer Terry i Lampard načeti su ozljedama i godinama, a na terenu su klinci. Osim što nema lidera i "nikoga da zabije gol", Di Matteova momčad pušta na sve strane pred svojim golom: Nakon potopa u Torinu, došli su do neslavnog prosjeka od čak 21 gola primljenog u posljednjih deset utakmica. To je nedopustivo za momčad koja je još od Mourinha, ali i pod Di Matteom, sve uspjehe čvrsto temeljila na neprobojnoj obrani.

Test koji slijedi u Premiershipu ne može biti teži: Za vikend im u goste dolazi aktualni prvak i lider, Manchester City, također ranjen europskim neuspjehom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.