Obitelj i prijatelji oprostili se od Alena Pamića: Moramo krenuti dalje zbog Zvonka, Tonćija i Davorke

Foto: Goran Šebelić / Cropix

OBITELJ i prijatelji danas su se popodne u Žminju oprostili od tragično preminulog nogometaša Istre Alena Pamića.

U Žminj su stigli predstavnici nogometne Hrvatske, delegacija HNS-a na čelu sa Miroslavom Uljanom i Zorislavom Srebrićem, predstavnici klubova u kojima je Alen igrao poput Žminja, Karlovca, Rijeke, Istra 1961. Bili su prisutni i Zoran Mamić, Krunoslav Jurčić, Joe Šimunić, Alen Halilović, ali i Dejan Lovren, Igor Cvitanović te delegacije Zadra, Intera, Rijeke.

Alen Pamić sahranjen je na groblju u Žminju, a na lijesu je položeno nekoliko dresova, Istre 1961, Rijeke, Karlovca. Brat Zvonko postavio je svoj dres iz Dinama. Nakon sahrane, druženje se nastavilo u obiteljskoj kući, a već nekoliko sati kasnije igrači Istre, zajedno s trenerom Pamićem krenuli su prema Rogli na nastavak priprema.

Igor: Moram ići dalje zbog Alena

"Moram ići dalje zbog Alena, on će mi dati još više snage da brinem o Zvonku i Toniju, o Davorki, da idemo putovima o kojima smo zajedno toliko puta pričali, maštali da ćemo ih zajednički doživjeti. Moj Alen fizički nije tu, ali on će uvijek biti uz nas, njegova duša biti će svima nama nova snaga", rekao je Igor Pamić.

Inače, u nedjelju ujutro u prostorijama NK Istre bilo je upriličeno upisivanje u Knjigu žalosti, a bilo je vrlo dojmljivo vidjeti igrače, koji su se nakon upisivanja u Knjigu žalosti, spustili do terena i okupili oko sjevernog gola, gdje su Demoni izvjesili crnu zastavu s klupskim grbom, a na gol-liniji poredali upaljene lampione...

Prisjetimo se, život mladog 23-godišnjeg nogometaša ugasio se u petak navečer. Srušio se tijekom malonogometne utakmice. Od ranije je imao problema sa srcem, zbog čega se nekoliko puta rušio na travnjaku, a posljednji put na utakmici Istre i Lokomotive u veljači. Liječnički nalazi bili su u redu, a dodatne pretrage u rujnu trebale su pokazati može li se vratiti aktivnom igranju.

> Preminuo mladi nogometaš Alen Pamić

> Iznenadne smrti i problemi sa srcem kao rizik modernog nogometa

> Cijenjeni kardiolog za Index: Sport može biti okidač, iznenadna smrt mladih zbog srčanih tegoba je zabrinjavajuća!

> Istra zbog smrti Alena Pamića prekinula pripreme, sprovod u nedjelju u Žminju

> Šuker izrazio sućut Pamićevoj obitelji: "2013. godina donijela nam je previše bolnih odlazaka"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.