Niko Pulić o novoj sezoni F1: Opet će presuditi novac!

Foto: Screenshot

UTRKOM u Melbourneu počela je nova sezona Svjetskog prvenstva Formule 1. Na Velikoj nagradi Australije slavio je Finac Kimi Raikkonen u Lotusu, koji je startao tek sedmi, ali je odličnom taktikom stigao do važne pobjede. Prvu utrku sezone prokomentirao je naš proslavljeni vozač Niko Pulić.

> Počelo je! Kimi Raikkonen pobjednik prve utrke sezone Formule 1!

"Žao mi je za loš start Webbera u njegovom ajmo reći mjestu, gradu i državi. Šteta za njega. Inače sam njegov obožavatelj. Baš mi je drago da je Raikkonen pobijedio. Ali prva je utrka. Mislim da su ih malo iznenadili s dozvolom i ovih još mekših gumi pa da je i to bio dio taktike tko će koliko ulaziti. Ovi koji su bili na tri puta su uspjeli. I sve ukupno odličan dojam i dobar početak sezone", istaknuo je Pulić.

Drugo mjesto osvojio je Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju, aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu bio je treći, Ferrarijev Brazilac Felipe Massa na cilj je stigao četvrti, dok je Britanac Lewis Hamilton u debitantskom nastupu u Mercedesu bio peti. Sve to, obećava iznimno zanimljivu sezonu.

"Mislim da su tu negdje tri do četiri tima i da će biti zanimljiva sezona. Volio bih da zbog svih događanja oko Masse da i on bude u samom vrhu. Mislim da je zaslužio kao vozač. Sviđa mi se kao tip", kaže Pulić.

Prema svemu viđenom, Sebastian Vettel imat će vrlo težak posao u obrani trostruke uzastopne titule.

"Bit će mu teško. Neke ankete govore da mu ispod 30 posto ljudi prognoziraju da će osvojiti titulu. Jak je to i brz vozač. Kažu da su Red Bull i gazda naklonjeni Webberu, a ne Vettelu, tako da je pitanje što će se dogoditi. To su na kraju sve igre koje mi ne znamo. Ali vidjet ćemo, tek je prva utrka", ističe naš proslavljeni vozač.

Malu prednost u borbi za naslov Pulić daje današnjem pobjedniku Raikonnenu.

"Njemu dajem jednu malu prednost. Iza takvog izleta u reli, hladan je tip, jednostavan, čudan i nekako mi on više 'paše'", kaže Pulić.

Bit će duga i naporna sezona, a pobjednika bi mogao presuditi - novac, predviđa Pulić.

"Mislim da su se dosta izjednačili, da su shvatili da bez ulaganja nema uspjeha. Čujemo da je Ferrari puno radio i testirao. Opet je to na kraju novac i sve ovisi nakon tri do četiri utrke tko će i koliko imati za biti stabilan u testiranjima i napretku tehnologije. Nažalost, sve se svodi na novac i to će presuditi", zaključuje Pulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.