Nigerijci u Brasiliji traže novu senzaciju; Francuzi se šaptom šuljaju prema finalu

Foto: Index

DANAS od 18 sati po hrvatskom vremenu u Brasiliji se igra susret osmine finala Svjetskog prvenstva između Francuske i Nigerije. Po mnogima radi se o jednom od najneravnopravnijih parova ove faze natjecanja u kojem afrička momčad nema što tražiti.

U nedavnom razgovoru za Indexu, slavni hrvatski strateg Josip Skoblar istaknuo je kako Tricolore vidi kao jednog od ozbiljnijih favorita za naslov prvaka. Deschampsova momčad, tvrdi, puna entuzijazma, energije i kvalitete.

Deschamps: Očekujem korak više u odnosu na skupini, Nigerijci su fizički strašni

Didier Deschamps uvjeren je nakon prikazanog u natjecanju po skupinama kako će njegova momčad bez problema među osam najboljih, iako upozorava na fizičke predispozicije afričkih nogometaša.

"Veliko je zadovoljstvo za mene i moj stručni stožer da smo tako lako prošli prvi krug natjecanja. Ponosan sam na igrače. Moramo cijeniti ovaj trenutak, jer smo se dosada mogli uvjeriti da je ovo iznimno zahtjevno Svjetsko prvenstvo. Mnoge su velike reprezentacije već kod kuće", rekao je Didi.

"Nigerija će nam definitivno stvoriti probleme na fizičkom planu. Ta reprezentacija ima sjajne napadače koji su sposobni iskoristiti trenutak nepažnje i odlučiti utakmicu. Od svojih igrača očekujem još jednu nogometnu razinu više u tom ogledu", napomenuo je.

Keshi: Nismo bez šansi

Nigerijci se s druge strane ne predaju...

"Trebat će nam izrazito jak mentalni sklop za proći ovu Francusku, ali želimo pobijediti, želimo proći dalje, bez obzira što se s druge strane nalazi jedna od najboljih reprezentacija svijeta", rekao je Keshi.

"Smatram kako smo odigrali prilično dobar turnir i kako nismo momčad koju se smije podcijeniti. Imamo svoje šanse, a Ekvadorci su pokazali da se s Tricolorima može igrati. U svakom slučaju dat ćemo sve od sebe pa to bude", dodao je.

Prisjetimo se, kako su se ove dvije momčadi samo jednom sastale u povijesti nogometne igre, naravno na seniorskoj razini. Bilo je to prije pet godina, u lipnju 2009. godine kada su Nigerijci senzacionalno slavili s 1:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.