Moyes "krade" od kluba koji ga je stvorio: U Manchester za 40 milijuna funti dovodi Fellainija i Bainesa!

Foto: Guliver Images/Getty Images

NAJBOLJE igrače iz kluba koji je vodio 12 godina, David Moyes sprema odvesti s Goodisona na Old Trafford.

Marouanea Fellainija, sjajnog polivalentnog veznjaka, koji može glumiti i napadača, te drugog ključnog igrača Toffeesa, Leightona Bainesa, poslije Garetha Balea najboljeg lijevog bočnog Premiershipa, Moyes želi u paketu "donijeti" u Manchester.

Fellaini (25 godina) je od dolaska u Everton u ljeto 2008. za klupski rekord od 15 milijuna funti, postao motor momčadi, koji je osim neumornog rada od jednog do drugog 16-erca, efikasan i kada je prekomandiran u napad.

Belgijski reprezentativac i dijete marokanskih roditelja, prepoznatljiv je po frizuri "mikrofonki", koja strši na vrhu tijela visokog čak 194 cm, u Evertonu ima odštetnu klauzulu od 23 milijuna funti, koju će uskoro testirati United, klub koji je Fellaini odbio u korist Evertona, kada je prije pet godina odlazio iz Standard Liegea.


Leighton Baines, jedan od najboljih lijevih ofenzivnih "bekova" svijeta, na toj strani u Evertonu tvori sjajan tandem sa Stevenom Pienaarom, a dugo vremena je bio Fergusonov favorit za pojačanje te pozicije u Unitedu.

Moyes će svom uskoro bivšem klubu, ponuditi 17 milijuna funti za igrača čije je centaršuteve prošle sezone Nikica Jelavić redovno pospremao u mrežu.



Nažalost, ove sezone "ne pamtimo" kada je Jelavić posljednji put pogodio za Everton, jer da pokazuje formu kao prošle godine, vjerojatno bi Moyes i njega poveo sa sobom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.