McClaren progovorio o najtežoj noći u karijeri: Hrvatska me skoro ubila

Foto: Getty Images / Guliver image

"WEMBLEY će se dugo sjećati ove Bilićeve generacije", pisali smo nakon jedne od najvećih pobjeda hrvatskog nogometa, 2007. godine na Wembleyju, u utakmici koja je za Hrvatsku značila tek prestiž. a za Engleze - plasman na Europsko prvenstvo. Bili smo u pravu. Englezi u tom porazu i danas pišu duboke analize. Dakako da je on i glavni motiv uoči novog susreta Slavena Bilića i Stevea McClarena, u ponedjeljak na Upton parku u utakmici West Hama i Newcastlea.

>>> Kako je tu noć vidio Bilić: Ni kišobran mu nije pomogao...

McClaren nikada neće zaboraviti studeni, 2007., Wembley i Bilića. Ono što su mu engleski mediji napravili nakon utakmice čovjeka zaista natjera da se zamisli nad životom i poslom, no McClaren je nastavio i nekako preživio. No, nadimak Budala s kišobranom uvijek će ga pratiti.

 

"Ono što te ne ojača, ubije te, a ono me skoro ubilo. To je najniže što sam u životu došao", priznaje McClaren danas.

S Bilićem se sreo dok je bio trener Mariju Mandžukiću u Wolfsburgu.

"Pokušao sam ga otrovati kada smo sjeli na piće", našalio se.

"Bilić je bio vrlo uljudan, od tada smo u sjajnim odnosima. Pravi je džentlmen, dobar kolega i menadžer, savršen čovjek za West Ham", smatra McClaren i objašnjava zašto:

"Nosi u sebi golemu strast za svoje ekipe i za nogomet. Donio je to sa sobom u West Ham i to se vidi. Tipični je Hrvat, strastven je i gdje god dođe stvara dobru momčad. Ide mu jako dobro.Sada već ima i iskustva. Nije lako proći put od igrača i reprezentativca, preko trenera reprezentacije do kluba"

McClaren ne krije da je utakmica s Hrvatskom na Wembleyju u mnogočemu bila prekretnica. Za njega, i za Slavena.

"Nadam se da me to promijenilo, inače bih bio u problemu. Definitivno me promijenila ta utakmica. Sve nas je promijenila, jer u suprotnom smo promašili zanimanje proteklih deset godina"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.