Linekerova sramota: Na Al Jazeeri muslimansko slavlje gola nazvao "jedenjem trave"!

GARY LINEKER ostao je zapamćen ne samo kao jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena, nego i kao džentlmen i gospodin, koji nikad u dugoj i bogatoj nije dobio crveni karton.

Simbol fair-playa iste je vrijednosti nastavio promovirati i kao ugledni komentator BBC-a, koji ga godišnje plaća dva milijuna funti. Kolika je Lineker faca u komentatorskom svijetu, govori i podatak da s britanskom nacionalnom radio-televizijom ima potpisan ugovor po kojem može "fušati" i za ostale kuće, bez obzira na bogovsku plaću koju ima od BBC-a.

Upravo prilikom jednog takvog honorara napravio je nevjerojatnu glupost: Komentirajući utakmicu Lige prvaka Schalke - Montpellier, ovako je opisao gol koji je za francuskog prvaka zabio Karim Ait-Fana, nakon čega je kamera prikazala Ait-Fanu i suigrača Younesa Belhandu kako gol slave pozom muslimanske molitve:

"Sjajan šut Ait-Fane kojim je pogodio mrežu s ruba kaznenog prostora i onda počeo jesti travu, kao što vi radite."

Ovo vi, odnosilo se za gledateljstvo kuće za koju je radio - Al Jazeeru, televiziju čija ogromnu većinu publike čini gledatelji muslimanske vjeroispovijesti!

Naravno, ovakva provala izazvala je lavinu ogorčenja uvrijeđenih Muslimana, a službeno je reagirao i Ajmal Masroor, londonski Imam: "Reći da igrači svojom gestom zahvale Bogu zbog postignutog gola 'Jedu travu', skandalozno je i nedopustivo."

Lineker se ispričao, ali prilično nemušto: "Žao mi je, ali ne mogu znati koje je koji igrač religije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.