Kramarićev trener i heroj opstanka Lisica dobio otkaz jer mu je sin snimio rasistički pornić

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIGEL PEARSON prošle godine naslovom u Championshipu vratio je Leicester u Premier League, a onda na kraju ove sezone predvodio čudesni "Veliki bijeg" s dna elite i izglednog povratka u drugu ligu.

Ali, menadžeru koji je amenovao dovođenje Andreja Kramarića i koji je u zadnjih deset prvenstvenih utakmica s Lisicama izborio čak sedam pobjeda i jedan remi, što mu je osim opstanka, u velikoj konkurenciji donijelo i naslov trenera mjeseca u travnju, te status idola navijača, ništa od toga nije bilo dovoljno da sačuva posao.

Nije mu presudila ni njegova teška narav; kada je davio protivničke igrače ili novinare nazivao nojevima (s obzirom da je tada i klub očajno stajao na tablici, otkaz u tom trenutku ne bi bio čudan), nego nedjelo koje je njegov sin i Leicesterov igrač James počinio na klupskoj turneji "dobre volje" po Tajlandu, domovini vlasnika kluba, milijardera Vichaija Srivaddhanaprabhe i njegovog sina Aiyawatta i koje je neoprostivo narušilo ugled koji gazda uživa kod kuće.

Kao što je poznato, Pearson mlađi i još dva igrača dobru volju prema domaćinima, točnije domaćicama u Tajlandu, pokazali su snimanjem seksa s dvije djevojke, pri čemu su ih rasistički vrijeđali. Sva trojica otpušteni su iz kluba, ali vlasnicima to očigledno nije bilo dovoljno.

Obitelj Srivaddhanaprabha, osim što je ponosna na podrijetlo, iznimno je religiozna, pa se nakon utakmica čak i oko svlačionica Leicestera mogu vidjeti budistički svećenici kao gosti vlasnika kluba, pa mu je ovo što su mu u domovini napravili njegovi engleski zaposlenici bilo neoprostivo i morao je otići onaj koji je to morao spriječiti, kako trenerskim, tako i očinskim autoritetom. Pearson je platio za sinove grijehe, jer stručno i trenerski napravio je sve da mu Leicester bude zahvalan, a ne da ga otpusti.


Klub mu se službeno zahvalio na "značajnom doprinosu" i dodao kako uprava "prepoznaje uspjeh koji je Nigel donio Leicester Cityju tijekom dva mandata u klubu, a posebno u posljednje tri i pol godine", ali kako daljnja suradnja s njim "nije moguća".

Leicester je onom koji ih je vratio u prvu ligu, a zatim i spasio od ekspresnog ispadanja, otkazao pet dana prije početka priprema u ponedjeljak i naokon što je momčad pojačana braničima Christianom Fuchsom i Robertom Huthom, te napadačem Shinjijem Okazakijem.

Dok klub ne nađe novog trenera, Kramarića i ostale vode Craig Shakespeare i Steve Walsh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.