Kostelić uzeo srebro u superkombinaciji: Novo zlato za maestralnog Ligetyja!

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ osvojio je srebro u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu! Slavio je Ted Ligety, pobjednik superveleslaloma, sa sekundom i 15 stotinki prednosti. Broncu je osvojio Romed Baumann, vodeći nakon spusta.

Kosteliću je ovo treća svjetska medalja, a prva srebrna. Ranije je osvojio zlato u slalomu i broncu u superveleslalomu. Nakon spusta Profesor je bio deseti i u odličnoj poziciji da napadne zlato. Od slalomaša ispred njega bio je samo Ligety, ali je Kostelić u slalomu odvozio sigurnije, za medalju. Iza sebe je ostavio sve osim nevjerojatnog Ligetyja. Kostelić je srebro osvojio sa samo dvije stotinke prednosti ispred Austrijanca Baumanna. Austrijancima je ovo prva muška medalja na ovom prvenstvu.

 

"Ova medalja je više nego što sam mislio da će biti nakon slaloma. Mislim da sam medalju više zaslužio u spustu nego u slalomu. Kombinacija je prevrtljiva discplina, stotinke su ovaj put igrale u moju korist. Srebro je tu, te sada imam jednu kolekciju medalja sa SP-a i to me čini zadovoljnim", rekao je Ivica.

Najbolju vožnju u slalomu odradio je Francuz Alexis Pinturault, ali mu je zbog lošeg nastupa u spustu to bilo dovoljno samo za šesto mjesto. "Drvenu medalju" osvojio je Finac Andreas Romar. Bronca mu je pobjegla za 17 stotinki. Blizu medalje bio je i Talijan Christof Innerhfer koji je spust završio na trećem mjestu, vodio u slalomu, ali je napravio pogrešku i odustao. Najveće razočarenje je Aksel Lund Svindal. Branitelj naslova je bio drugi u spustu, a u slalomu je odustao u gornjem dijelu staze.

Max Ullrich, drugi hrvatski skijaš, nije završio slalom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.