Kosor Šukeru: Pokažite projekt za Svetice, ne zanimaju nas sastanci na livadi!

Foto: Hina

PREDSJEDNIK zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor rekao je da će rezultati natječaja za zakup sportskih terena i objekata na Sveticama, što ga je raspisao gradonačelnik Milan Bandić, biti poznati 21. siječnja, a da Gradska skupština dosad nije razmatrala nikakve prijedloge niti donosila odluke o izgradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama.

> Bandić ima plan: Prilagodit ću natječaje zbog Svetica, a reprezentacija će se pripremati na Sljemenu!

"Hoće li doći do projekta gradnje kampa HNS-a na Sveticama još ne znamo jer nam takav projekt HNS nije predstavio", kazao je Kosor i pozvao čelnike HNS-a da to što prije i učine: "Ovo je investicija od preko 200 milijuna kuna. Neka HNS dođe i prezentira projekt svim zastupnicima".

Naveo je da takav prijedlog HNS-a ili bilo koga drugoga ne može u Gradsku skupštinu doći po hitnom postupku nego najmanje dva mjeseca prije i to s projektom i prezentacijom što će se, kako, kada i čime graditi.

Na pitanje smatra li natječaj za zakup sportskih terena i objekata na Sveticama netransparentnim i nepoštenim, pošto je unaprijed dodijeljen HNS-u, Kosor je odgovorio:

"Ovo do sada je bio neformalni sastanak Davora Šukera i Ivice Lovrića na livadi. Dali su medijima štofa u sezoni kiselih krastavaca, oko Božića i Nove godine", rekao je.

Tri uvjeta za Bandića: Investitor se mora pobrinuti za atletiku

Milanu Bandiću i njegovim saveznicima, koji su na Sveticama zamislili novi nogometni kamp za hrvatsku reprezentaciju, Kosor je postavio jasne uvjete.

"Kamp može, ali pod određenim uvjetima", rekao nam je Kosor koji kao predstavnik zagrebačkog HSLS-a u Gradskoj skupštini računa na sedam glasova svojih kolega. Oni će podržati Bandićev projekt ukoliko ispuni tri zahtjeva: izgradnju atletske dvorane i staze, da prostor oko bazena ostane javan i otvoren za rekreativce te da kamp bude samo jedna trećina kompleksa s četiri nogometna igrališta.

Također, važno je i da niti jedna kuna iz proračuna ne ode na projekt kojeg bi, prema riječima gradonačelnika Bandića, trebali u potpunosti financirati HNS i UEFA.

"Minimum koji očekujemo je da se za to iz gradskog proračuna i iz Holdinga ne izdvajaju nikakva sredstva i da je potencijalni investitor spreman o svom trošku financirati sadržaje za atletiku. Nemamo ništa protiv izgradnje kampa ako se obnove atletske staze, izgradi atletska dvorana i nove svlačionice", rekao je Kosor i naglasio kako mu je to glavni prioritet za što će se zalagati.

Kosor nam je potvrdio da će se zalagati i za dovršetak uređenja bazena na Sveticama tijekom ove godine jer su za to u gradskom proračunu osigurana sredstva, oko 102 milijuna kuna.

Problem tenisača na Sveticama, koje je Bandić već pokušao ocrniti a koje je i Kosor otpisao, trebao bi se riješiti selidbom na prostor malo istočnije iza tvornice Kraš.

Zanima nas i što vi mislite o ideji nogometnog kampa na Sveticama. Odgovorite u anketi s desne strane!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.