Košarkaši složni: "Četvrto mjesto u Europi nije loše, ali zaslužili smo medalju"


HRVATSKA je porazom od Španjolske ispraćena s Eurobasketa. U utakmici za broncu bivši prvaci slavili su sa 92:66.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:




 

Euforija je prije samo tri dana bila na vrhuncu, ali poraz od Litve u polufinalu igrači Jasmina Repeše još su osjećali na svojim tijelima. U takvom stanju imali su male šanse protiv protivnika kojih ih je traumatizirao u prvoj utakmici na turniru.

"Nije bilo lako nakon što su otvorili lakim koševima, odigrali su odličnu utakmicu i zasluženo pobijedili. Najgore je što smo došli do polufinala, a kući se vraćamo bez medalje", rekao je Kruno Simon nakon poraza.

"Možda kad se vratimo, oporavimo, i osjećamo se bolje, shvatit ćemo da smo se barem plasirali na Svjetski kup, što je i bio cilj. Pobijedili smo u osam utakmica zaredom, možda u pogrešno vrijeme, ali dali smo sve od sebe i izgubili dvije najvažnije", dodao je.

"Dali smo sve od sebe. Htjeli smo medalju više od njih, bili su bolji, čestitam im. Žao mi je što smo turnir završili s dva poraza i što je ovaj san naglo završen, ali dali smo sve od sebe. Slobodno mogu reći da je ovo najljepše razdoblje u mojoj sportskoj karijeri", rekao je Luka Žorić dodavši kako suce ne treba kriviti za ovaj poraz: "Gasol je bio zaštićen, ali nemojmo tražiti alibi, ne treba nam".

"Zaslužili smo medalju"

Posebno je razočaran bio Bojan Bogdanović, koji je ušao u najbolju petorku turnira.


"Možda će biti bolje, ali sada mi ništa ne znači što smo četvrti u Europi. Ovo je bila utakmica za medalju, nismo uspjeli i zato sam razočaran. Opet, moramo se ohladiti, shvatit ćemo da ni to četvrto mjesto u Europi nije toliko loše".

Damjan Rudež je podsjetio kako hrvatska reprezentacija dugo nije igrala za medalju.

"Teško je govoriti nakon drugog poraza zaredom. Možemo biti zadovoljni, Hrvatska je među četiri najbolje reprezentacije u Europi. To je uspjeh, posebno ako se sjetimo da godinama nismo mogli proći kroz četvrtfinale", rekao je Rudež.

"Međutim, došli smo blizu osvajanja medalje. Nismo uspjeli u polufinalu i nismo uspjeli u utakmici za broncu, stvarno mi je žao! Igrali smo lijepu košarku, zaslužili smo medalju, ali nismo uspjeli. Ova ekipa ima ogroman potencijal, imamo igrače koji igraju u velikim europskim ekipama i siguran sam da ćemo na Svjetskom prvenstvu ponovno igrati za medalju".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.