Kakva je sudbina najvećeg hrvatskog talenta u najbizarnijoj priči?

DARIO ŠARIĆ, najtalentiraniji hrvatski košarkaš, dočekao je dan kada će Fiba odlučiti o njegovoj budućnosti.

Šarić je u travnju ove godine postao punoljetan i potpisao petogodišnji predugovor s Bilbaom. Španjolci su ga poslali na jednogodišnju posudbu u Split, ali u njegovom bivšem klubu Zagrebu traže astronomsku odštetu budući da su Šarićevi roditelji potpisali ugovor sa Zagrebom koji traje do 2017. godine. Fiba će odlučiti kolika je odšteta za dragulja hrvatske košarke, ali tu neće biti kraj spora.

Najvjerojatnije će se nastaviti i na civilnom sudu. Zagreb je spremio tužbu za nadoknadu razlike do traženih milijun eura, a Šarić je preko odvjetnika Danka Drakulića poslao kontratužbu protiv kluba, ali i svojih roditelja jer u trenutku potpisivanja ugovora nije pribavljeno odobrenje Centra za socijalnu skrb. Šarić se poziva na članak 261. stavak 3 Obiteljskog zakona:

“Za sklapanje ugovora između maloljetnog djeteta i fizičkih ili pravnih osoba kojima je predmet raspolaganje budućim imovinskim pravima djeteta u vezi s njegovim športskim, umjetničkim ili sličnim aktivnostima, potrebno je prethodno odobrenje centra za socijalnu skrb. Centar za socijalnu skrb mora, radi dobrobiti djeteta, osobito paziti da se zaštite djetetova imovinska prava i interesi.”

Obitelj Šarić smatra da Zagreb treba zaraditi na Šariću, ali ne milijun eura. Podsjećamo riječ je o mladiću koji je ovog ljeta predvodio reprezentaciju Hrvatske do 18 godina do naslova europskog prvaka u Litvi. U finalu protiv domaćina ubacio je čak 39 koševa i bio proglašen najkorisnijim igračem cijelog turnira, te naravno u najboljoj petorci EP-a. Šarićeva budućnost je NBA liga, samo se još ne zna put kojim će stići do nje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.