Kako je hrvatski kapetan završio među "Pandurima": Bizarni transfer sredio je bivši skaut Astre?

Foto: Screenshot/Twitter, Pandurii

FILIP MRZLJAK, mladi reprezentativac Hrvatske, jučer je debitirao za svoj novi klub Pandurri u pobjedi nad Dinamom iz Bukurešta 2:1 u rumunjskom kupu.

> Bizaran transfer hrvatskog reprezentativca: Lokomotiva ga prodala Astri, a osvanuo u Panduriiju

Mrzljak je, podsjetimo, prije mjesec dana prodan iz Lokomotive u trećeplasirani klub Rumunjske Astra Giurgiu, što je potvrdio i zagrebački klub na svojim stranicama. Ipak, jučer ujutro Pandurii je objavio kako je Mrzljak novi igrač njihove momčadi, a poslijepodne je već upisao prvi službeni nastup.

Kako je došlo do ovakvog preokreta, tko je otkupio Mrzljakov ugovor od Lokomotive i za koju cijenu te kako je moguće da isti igrač dvaput promijeni klub u jednom prijelaznom roku, pokušali smo doznati u Lokomotivi ali odgovore još čekamo.

Prema pisanju Sportskih novosti, Mrzljakov agent je Tudor Gutila, Rumunj koji je donedavno bio zaposlen kao skaut Astre, ali je krenuo u solo karijeru kao licencirani zastupnik nogometaša.

"Ljudi iz Astre nisu bili korektni. Posao (s Panduriijem) olakšala je činjenica što Astra nije ovjerila ugovor kod rumunjskog saveza", rekao je Gutila za SN.

FIFA zabranjuje igračima da dvaput u jednom prijelaznom roku promijene klub, no ukoliko su u Astri zaista zabrljali i nisu ga registrirali, FIFA ne može suspendirati Mrzljaka i zato može igrati za Pandurii.

Tko se poigrao sa sudbinom hrvatskog reprezentativca još nije potpuno jasno. No, zanimljivo je da je Gutila u Astri bio od sredine prosinca do kraja siječnja, a klub je napustio kada i predsjednik Narcis Raducan, koji je ove zime doveo dvojicu igrača Lokomotive (Mrzljak, Gorupec).

Dodajmo i da je Mrzljak u Lokomotivu stigao besplatno iz Dinama kao hrvatski reprezentativac, a iz Lokomotive još ne žele odgovoriti jesu li s klubom s Maksimira podijelili odštetu za mladog igrača niti koji je klub platio Lokosima za otkup Mrzljakovog ugovora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.