Jurjević poručio Štimcu: Trebao si se boriti za sve nas koji smo te podržali!

Foto: Cropix

KAO uvertira najvećem hrvatskom derbiju, koji je trebao biti jedan od najsvjetslijih trenutaka sezone, iznenadna odluka Upravnog suda u Splitu podsjetila nas je na jedan od najmračnijih trenutaka hrvatskih nogometa. Sramotna skupština iz 2010. na kojoj je Vlatko Marković pobijedio Igora Štimca poništena je. Sud je odlučio da je Štimac trebao biti predsjednik jer nije uvažen legitiman glas Tomislava Jurjevića, skupštinara iz ŽNS-a Dubrovačko-neretvanskog.

> Index doznaje: Nakon dvije i pol godine sud poništio skandaloznu Skupštinu i izbor Markovića!

> Misterij: Što se dogodilo sa Štimčevom tužbom protiv HNS-a?

> Jurjević: Tužit ću one koji su suspendirali mene i Štimčeve pristaše!

Jurjević je, kao i svi Štimčevi saveznici, suspendiran na dvije godine i tek će na proljeće opet moći raditi u nogometu. Čovjek odluke, koji je sa svojom pravnom bitkom ustrajao do kraja, gostovao je na TV Jabuci gdje je otkrio kako je sa Štimcem razgovarao nakon presude. 

"Štimac mi je čestitao. Rekao mi je da imam njegovu podršku. Javio mi se i rekao da čestita na ustrajnosti i upornosti", rekao je Jurjević koji je najavio tužbu protiv svih koji su posljednje dvije godine podržavali sve odluke nelegalno izabrane vlasti.

Sve "dizače ruku" treba izbaciti iz nogometa!

"Nije bilo uporišta niti u zakonu niti u statutu da nas suspendiraju. Savjetovat ću se sa pravnicima, želim da se te ljude, koji su dizali ruke za odluke bez pravnih temelja, kazni i da ih se udalji zauvijek iz nogometa".

Na pitanje može li imenovati o kojim se ljudima radi, Jurjević je odgovorio: "Zna se tko su oni i moraju odgovarati. To su svi oni koji su sudjelovali na sjednicama Izvršnog odbora HNS-a". Naravno, danas u IO HNS-a sjede iste osobe koje su sjedile i u "vladi" Vlatka Markovića....

O Štimcu je rekao:
 
"Svatko odogovara za svoje postupke. Nekome su moralni kriteriji važniji, a neki su spremniji na kompromise... Štimac me razočarao, trebao se izboriti za sve one ljude koji su bili spremni, koji su se borili za njega, trebalo je te ljude kontaktirati i donijeti odluku koja bi bila u interesu cijele skupine. Nažalost, neki su i dalje suspendirani, neki i doživotno. Ostala je velika mrlja".

Kaos u Dubrovniku traje već dvije godine

Jurjević je također podsjetio na kaos koji od tih dana sve do danas vlada u njegovom matičnom županijskom savezu. Dubrovačko-neretvanski savez jedini ima dvije županijske lige, za što se može zahvaliti Peri Vićanu, lokalnom moćniku koji unatoč sudskim presudama i dalje vlada ondašnjim nogometom. Vodstvo HNS-a Šuker i Vrbanović prije nekoliko mjeseci bili su u najjužniojoj županiji, obećali riješiti probleme ŽNS-a, ali svoju (ne)brigu pokazali su i kod dodjele ulaznica za utakmicu Hrvatske i Srbije. Naime, tamošnji savez nije dobio niti jednu ulaznicu, iako je za "nogometnu obitelj" HNS izdvojio 10 tisuća ulaznica!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.