Jovanović izviždan u Varaždinu, Golužu razočarala publika: "Ovo je bila uspavanka"

"OČITO je da mi ne možemo bez vike u svlačionici", jasan je poslije pobjede (36:22) nad Japancima bio Slavko Goluža. Naši rukometaši kvalifikacije za Olimpijske igre otvorili su uvjerljivim trijumfom, a 'viku' koju je izbornik spomenuo poslije utakmice prouzročio je japanski povratak iz knock-downa krajem prvog poluvremena, koje su okončali sa samo dva gola zaostatka.

> Hrvatska furiozno zakoračila prema Londonu, Japanci potopljeni na Dravi

"Čestitke Japancima na fer i korektnoj igri. Imali smo respekt prema njima, igrali su jako dobro u utakmicama protiv Austrije, Brazila i Koreje. Bez obzira što smo igrali kod kuće, morali smo ih respektirati zbog tih partija. Utakmicu smo jako dobro otvorili, ali atmosfera u dvorani i protivnik su nas uspavali i vratili u život", priznao je Goluža.

Goluža: Nadam se bučnijoj podršci protiv Čilea i Japana

U nastavku su stvari legle na svoje mjesto: "Drugo poluvrijeme smo krenuli maksimalno, kakav je bio dogovor u svlačionici. Bolje smo rješavali neke stvari, nismo igrali s loptom jedan na jedan, sve smo radili u pokretu, a obrana je bila puno gušća, bolja. Rotacijom su skoro svi igrači dobili minutažu, bilo je dosta dobrih stvari, bilo je onih što nisu bile dobre, a njih ćemo morati popraviti za Island", kazao je izbornik, vidno razočaran odazivom gledatelja i (većim dijelom dvoboja) komornom atmosferom na tribinama: "Nadam se malo bučnijoj podršci s tribina u utakmicama s Čileom i Islandom, i da će to dodatno dignuti momke. Ovo danas je bila uspavanka", dodao je Goluža, pozvavši Varaždince da za vikend budu puno glasniji.

Jedini igrač koji nije dobio priliku bio je Chamberyjev lijevi vanjski Damir Bičanić: "Dobro da ste to zapazili u onakvoj atmosferi", našalio se Slavko: "Osjetio je na zagrijavanju malo zatezanje mišića, pa nisam htio riskirati ni s njim ni s Kopljarom, kojeg nisam htio držati na parketu", zaključio je Goluža.

Sakamaki: Bio sam zadovoljan prvim poluvremenom

Izbornik Japana Kiyoharu Sakamaki, očito pod dojmom prvog dijela, nije bio previše utučen  nakon poraza: "Čestitam svom kolegi Goluži. Bio sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, ali u drugom smo se raspali. Bilo je dosta pogrešaka s naše strane", rekao je Sakamaki.

Horvat: Neke greške koje smo radili su nedopustive

Zlatko Horvat sa šest golova bio je drugi strijelac naših (gol više dao je Ivan Čupić): "Htio bih čestitati Japancima na korektnosti. Bilo je jako teško, čestitam i svojim suigračima na dobroj utakmici. Drugo poluvrijeme je bilo onako kako smo se dogovorili, nakon što su nam krajem prvog napravili seriju. To je nedopustivo, nadam se da ćemo ispraviti te stvari u dvije predstojeće utakmice", poželio je Zlaja.

Vori: Ništa spektakularno nismo ni mogli napraviti u ovih pet dana

I kapetan, Igor Vori, ukazao je na pad u drugom dijelu prvog poluvremena: "Najbitnije je da smo pobijedili, ništa spektakularno nismo ni mogli napraviti u ovih pet dana koliko ima da smo se skupili. Pokazali smo maksimalan pristup na početku prvog poluvremena, ali u drugih 15 minuta smo se opustili pa su Japanci pokazali da nas svatko može kazniti. To nije dobro. Koncentrirali smo se drugo poluvrijeme i odigrali fenomenalno, sad se treba odmoriti za Čile", rekao je Vori.

Jovanović: Super utakmica, raspoloženje je odlično

Pobjedi naših nazočio je i ministar sporta Željko Jovanović, kojeg je velika većina od 2500 nazočnih izviždala, nakon što ga je pozdravio službeni spiker: "Super utakmica, drago mi je da su naši pobijedili. Raspoloženje poslije pobjede je odlično", rekao je Jovanović, prije nego se uputio u svlačionicu sa Zoranom Gopcem kako bi čestitao reprezentativcima.

Drugu utakmicu naši igraju protiv Čilea, u subotu od 16 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.