Janković pobijedila Kuznjecovu i donijela prvo finale Fed Cupa Srbiji

SRBIJA je drugi finalist ovogodišnjeg Fed Cupa. U polufinalu u Moskvi, Srbija je s 3-2 pobijedila reprezentaciju Rusije i izborila prvo finale u povijesti u ovom natjecanju.

Nakon prvog dana rezultat je bio 1-1, Ana Ivanović je dovela Srbiju u vodstvo pobjedom protiv Anastasije Pavljučenkove. Ivanović je izgubila prvi set, ali je zatim zaigrala mnogo bolje i odličnom napadačkom igrom pobijedila Ruskinju. Nakon toga je Jelena Janković svladala Svetlanu Kuznjecovu 6:1 6:4 i momčad Srbije je moglo početi slaviti. U nevažnoj igri parova, Pavljučenkova i Vesnina pobijedile su kombinaciju Krunić / Jovanovski sa 6:4 6:0.

Srbija će 3. i 4. studenog gostovati kod branitelja naslova Češke, koja je u Ostravi pobijedila Italiju s 4-1.

Češka je već u prvom nedjeljnom meču osigurala pobjedu protiv Italije, nakon što je Petra Kvitova pobijedila Francescu Schiavone 6:4 7:6(1).

Jedini bod Italiji donijela je Sara Errani pobjedom protiv Andree Hlavackove 2:6 6:2 6:2. Nakon toga su u igri parova Talijanke Errani i Pennetta predale meč Hlavackovoj i Hradeckoj pri vodstvu 6:5 u prvom setu.

Serena Williams predvodila je američku reprezentaciju u gostujućoj pobjedi kod Ukrajine 5-0 u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu.

Japan je u Tokiju pobijedio Belgiju s 4-1, Australija je slavila u Stuttgartu kod Njemačke s 3-2, dok je Slovačka osigurala pobjedu kod Španjolske s vodstvom 3-1 uoči igre parova.

Fed Cup, polufinale Svjetske skupine:

Češka – Italija 4-1

Kvitova – Schiavone 6:4 7:6(1)

Hlavackova – Erani 6:2 2:6 2:6

Hlavackova /Hradecka – Errani / Pennetta 5:6, predaja Italije

Rusija – Srbija 2-3

Pavljučenkova – Ivanović 6:3 0:6 3:6

Kuznjecova – Janković 1:6 4:6

Pavljučenkova / Vesnina – Krunić / Jovanovski 6:4 6:0

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Ukrajina – SAD 0-5

Japan – Belgija 4-1

Španjolska – Slovačka 1-3 (u tijeku)

Njemačka – Australija 2-3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.