Izbor za stjegonošu omakao se kontroli: Nije normalno da se u lobiranju vrijeđa i ponižava druge sportaše



ULOGA stjegonoše hrvatske zastave na Olimpijskim igrama u Londonu pripala je proslavljenom hrvatskom vrataru Veniju Losertu koji ima već dvije medalje s najvećeg sportskog događaja svijeta. U izbor je bila Ana  Zaninović, međutim Mateša je objasnio kako su odabrali trofejnijeg sportaša.

Najbolja hrvatska teakwondoašica prihvatila je dostojanstveno odluku HOO odbora rekavši: "Čestitam Veniju Losertu i svim rukometašima koji imaju čast ponijeti barjak. Prihvaćam odluku koju je donijelo Vijeće HOO-a".

Nešto žustrije reagirao je tek predsjednik HTS-a Franjo Prot. "Lobirati za svog sportaša je legitimno pravo svakog predsjednika, izbornika, saveza... Uostalom, lobirao je i HTS za Anu Zaninović, ali nikada u svom lobiranju nije vrijeđao, ponižavao niti omalovažavao druge. Nikada nije iznosio mane i slabosti drugih sportaša ili sportova, a pogotovo ne uspoređivao koliko se kojim sportom bavi država, a koliko je netko snimio reklama".

Prisjetimo se, prije nekoliko dana izbornik hrvatskih rukometaša Slavko Goluža vrlo je grubo reagirao na pitanje stjegonoše za OI."Ta sva halabuka oko toga da jedna od Zaninović treba nositi zastavu je šuplja priča. Pa, nismo mi rukometaši krivi što stalno osvajamo medalje i što drugi to ne rade. Ti drugi snimaju reklame kako idu na Olimpijske igre, pa onda nekako slučajno i završe tamo", rekao je Goluža.

Sam Venio Losert bio je presretan čašću koja mu se ukazala...

"Koljena su mi zaklecala kad sam čuo! Znao sam da sam u konkurenciji, ali kad su mi javili, stvarno sam se iznenadio! Velika mi je čast i ponos i obaveza! To je vrhunac, ne znam što bi jedan sportaš na tako velikom natjecanju više mogao poželjeti, rekao je reprezentativni vratar u razgovoru za Totaln

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.