Izaberite najljepši hrvatski gol u 2014.: Kovačić kao Zidane, bezobrazna ljevica Tonćija Kukoča, Olićevo bušenje Neuera?

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI nogometaši i ove su godine nemilosrdno punili protivničke mreže. Kako se bližimo rastanku od aktualne godine, vrijeme je da odaberemo najljepši pogodak koji je postigao neki hrvatski nogometaš u 2014. Osim deset nominiranih, počasno mjesto rezervirali smo četvorici igrača koji se nisu našli među kandidatima, ali ih svakako valja spomenuti. 

Na vama je da u ovoj anketi odaberete najbolje od najboljeg.

TOP 10:

Tonći Kukoč  protiv Mareka

"Bezobrazna ljevica" odjeknula je na utakmici sofijskog CSKA i Mareka. Siroti golman Mareka nije bio svjestan što se dogodilo. Inače, Kukoč je svojim predstavama u dresu CSKA oduševio Bugare, a čak i predstavnike kijevskog Dinama koji su krenuli u pregovore oko otkupa njegova ugovora.

Ivan Perišić protiv Kameruna

Ivan Perišić jedini je hrvatski reprezentativac koji je zaslužio prolaznu ocjenu za nastup na SP-u u Brazilu. Njegov pogodak protiv Kameruna, prodor po lijevoj strani i hladnokrvna egzekucija, svakako spada među najsjajnije hrvatske trenutke u Brazil. A znamo da ih je bilo malo...

Tin Jedvaj protiv Werdera

Roma je poslala Tina Jedvaja na kaljenje u Njemačku, a mladi hrvatski reprezentativac postao je jedan od najboljih stopera u Bundesligi. Njegova bomba protiv Werdera ušla je konkurenciju za najbolji gol mjeseca.

Ivica Olić protiv Bayerna

Kakva bi to bila lista, a da među kandidatima nema neuništivog Ivice Olića. Najbolji vratar svijeta Manuel Neuer nije imao šanse protiv njegovog preciznog projektila. Ola je opalio s lijeve strane ruba šesnaesterca, Neuer se raširio koliko je mogao, ali lopta je od prečke odsjela ravno u mrežu.

Darijo Srna protiv Volyna

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna 2014. godinu neće pamtiti po dobrom. Politička situacija u Ukrajini natjerala je Šahtar da svoje utakmice igra daleko od kuće, ali trenuci poput Srninog gola Volynu izmame osmjeh na lice navijača ukrajinskog diva. Kapetan je s 20 metara "stisnuo" loptu, a njegov je udarac probušio protivničku obranu i nemoćnog vratara.

Ivan Rakitić Protiv Levantea

Prvi se pamte! Ivan Rakitić postigao je svoj prvijenac u dresu Barce krajem rujna na gostovanju kod Levantea. Sjajan pogodak!

Alen Halilović protiv Girone

Alen Halilović još od malih nogu bombastično je proglašen za "novog Messija", ali kad su navijači Barce vidjeli kako bivši igrač Dinama zabija golove uvjerili su se da te usporedbe i nisu daleko od istine. Halilović je oduševio pogotkom protiv Girone kada je pretrčao pola terena i nakon pravog slaloma u stilu Ivice Kostelića iz najboljih dana preciznim udarcem s 20 metara matirao vratara.

Alen Halilović protiv Ponferradinea

Kad Alen zabija, onda to čini sa stilom. Gol protiv Ponferradinea danima se vrtio po svim portalima, i bez obzira što smo možda i pomalo slabi na talent ''hrvatskog Messija'', složit ćemo se i više nego zasluženo. Alen je duboko u polju, na desnom boku primio jednu loptu i onda je krenuo u nezadrživi juriš prema golu, a akciju je završio fantastičnim udarcem s dvadesetak metara .u suprotni kut.


Mateo Kovačić protiv Stjarnana

Da je talenat kakv se rijetko rađa, znalo se odavno, no da je postao igračina, navijači Intera vidjeli su na svoje oči kad je sam samcat razbio islandski Stjarnan u play-offu Europa lige. Kovačić je zabio hat-trick, a posebno je dojmljiv drugi gol kada je predriblao ''pola'' protivničke obrane te samo laganim dodirom kopačke potkopao golmana.

Mateo Kovačić protiv Lazija

Pogodak ala Zinedine Zidane. Mateo Kovačić pred kraj 2014. postigao je sigurno jedan od najljepših golova ove sezone u Serie A. Kova je opalio s više od 20 metara iz prve iz voleja, ravno u gornji desni kut protivničkog vratara.

Posebne pohvale u 2014.: Modrić prekinuo post, Kramarićeva petarda, Eduardov preporod u Brazilu te Mandžin hat-trick u Ligi prvaka

Nema hrvatskog navijača koji se barem jednom nije pitao kojim bi smjerom krenula Eduardova karijera da nije bilo Martina Taylora. Dudu je preživio lom noge, vratio se nogometu, ali nikad na onu razinu prije nesreće. Nakon što ga je Niko Kovač ponizio u Brazilu, Eduardu je puk'o film te se odlučio oprostiti od reprezentacije. Sreću je potražio u brazilskom Flamengu, a snimke su dokaz da Dudu nikada nije zaboravio zabijati. Upravo suprotno, lakoća kojom daje golove u Brazilu može vas samo oduševiti.

Lukin gol protiv Malte

Luka Modrić dugo je postio u hrvatskom dresu. Početkom rujna pisali smo kako su prošle ravno tri godine od njegova posljednjeg pogotka za Hrvatsku, a Modrić je taj post odlučio prekinuti nekoliko dana kasnije na utakmici s Maltom.

Krama nemilosrdni

Može Zoran Mamić pričati što god hoće, ali sigurno mu je žao što je tako olako pustio Andreja Kramarića u Rijeku. Igrač koji je bio predodređen za plavu "devetku" preporodio se kod Matjaža Keka, a u ovom slučaju istaknut ćemo i pohvaliti njegov ubojiti učinak protiv Lokomotive. Krama je početkom studenog zabio pet golova iz isto toliko udaraca prema golu, zbog čega su brojni europski velikani koji se "trgaju" za njega morali podići ponudu za još jedan milijun.

Mandžo, jedini igrač Atletica koji je u LP zabio hat-trick

Možda ti golovi i nisu bili baš golovi za nogometne sladokusce, ako ih se promatra s estetske strane, no zabiti tri gola u jednoj utakmici najjačeg klupskog natjecanja na svijetu, velika je stvar. Posebice, ako uzmemo i podatak da su ova tri Mandžukićeva gola Olympiakosu bila jedini hat-trick Atletica u povijesti Lige prvaka. Nije čudo zašto je Simeone tako zaljubljen u Mandžu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.