Ipak još nije gotovo: RNK Split i Pralija na udaru Državnog odvjetništva zbog štete u proračunu

NENAD PRALIJA, Špiro Barbarić i Snježana Blažević, bivši sportski direktor, tajnik i knjigovotkinja RNK Split i dalje se nalaze pod istragom Državnog odvjetništva, i to za isplate igračima na ruke u razdoblju od 2007. do 2011. godine.

Nakon što je Uskok odustao od optužbe za mićenje sudaca, obiman spis zadužilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, koje bi u najkraćem mogućem vremenu trebalo donijeti državnoodvjetničku odluku.

Sporna isplata sedam i pol milijuna kuna

Sporna je isplata ukupno sedam i pol milijuna kuna, čime je za značajan iznos oštećen državni proračun, sumnja Državno odvjetništvo. 

Sličan postupak vodi se i protiv Hajduka, pa se pretpostavlja da će pod udar Državnog odvjetništva doći i RNK Split kao pravna osoba.

Kooperativna knjigovotkinja prijavljena za zloporabe u stečaju Dalmacije Dugi Rat

To je sve što je ostalo od velike afere koja je pukla početkom godine hapšenjem i pritvaranjem Pralije i Barbarića. Pretpostavlja se da je intencija Mladena Bajića bila da ojača pritisak na gazdu RNK Splita Slavena Žužula. Uskoku je najviše koristio iskaz knjigovotkinje Blažević, koja je u međuvremenu prijavljena za zloporabe u stečaju Dalmacije Dugi Rat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.