Indexova kamera na proslavi 30 godina od Ciboninog europskog naslova: Vukovi pobijedili Efes!

CIBONA je u Draženovom domu odigrala utakmica protiv turskog Efesa povodom obilježavanja 30 godine od osvajanja prvog europskog kupa. Davne 1982. Cibona je osvojila Kup pobjednika kupova. Utakmica se trebala igrati na Trgu bana Jelačića, ali je zbog nepovoljnih vremenskih prilika premještena u Draženov dom.

Momčad Veljka Mršića odigrala je briljantnu utakmicu i sa 70:66 pobijedila jakog euroligaša. Uvodnih deset minuta donijelo je neizvjesnost, ali Cibosi su drugu četvrtinu odigrali mnogo bolje od gostiju i na poluvrijeme otišli s vodstvom od sedam koševa (37:30).

U trećem periodu Cibona nije dozvolila Efesu da se približi, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s devet poena prednosti za zagrebački klub. Ipak, turski klub je u posljednjim minutama učinio utakmicu zanimljivom. Prišli su na 67:66, ali su zatim promašili napad i omogućili pobjedu Ciboni.

Kod Cibone je Marin Rozić postigao najviše koševa, trinaest. Po jedanaest su dodali Tomislav Zubčić i Tweety Carter. Kod Efesa najviše su ubacili Semih Erden i Saša Vujačić, po trinaest.

Trener Cibone nakon utakmice je rekao: "Intenzitet je bio solidan s obje strane, no mi smo kontrolirali igru i rezultat. Nismo još na nivou na kojem bismo trebali biti.  Tempirali smo formu za početak sezone i kroz pet, šest dana očekujem da budemo na višem nivou nego danas".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.