Hart, da si bar pitao Crnogorce: Pirlo "panenke" izvodi godinama!

Andrea Pirlo "panenkom" vara golmana Crne Gore 2009. u Podgorici, na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010.



"TEMELJITO sam prostudirao kako su svi talijanski izvođači penala pucali posljednjih deset godina", pohvalio se Joe Hart, engleski golman, pred četvrtfinalni okršaj svoje reprezentacije s talijanskom.

Poznato je naime englesko "prokletstvo" s penalima na velikim natjecanjima, pa su još prije Eura prionuli vježbanju udaraca s bijele točke, kako im se ne bi ponovila 1990., 1996., 1998., 2004. i 2006. Međutim, svi znamo kako je završilo 2012., iako je njihov golman prije utakmice s Talijanima koristio sve blagodati tehnologije kako bi pročitao suaprnike.

Hartu nakon produžetaka pomagali iPadom i bilješkama na papiru, ali nije obranio nijedan penal

Hart se i dodatno obrazovao: U pauzi nakon produžetaka je na iPadu gledao snimke Talijana kako izvode jedanaesterce, a poput Jensa Lehmanna na SP-u 2006., koristio se i "šalabahterom", bilješkama s pucačkim navikama suparnika.

Međutim, u raspucavanju nije obranio nijedan od talijanskih udaraca (Montolivo je promašio cijeli gol), a Pirlo ga je učinio smiješnim tako što ga je doslovno slomio kad je neuspješno pokušao obraniti njegov udarac, izveden a la Panenka.

Pirlu je panenka protiv Harta bila peta u posljednjih devet godina

Očito je da se Hart ipak nije za talijanske izvođače penala pripremio kao što je govorio prije utakmice, jer da je, znao bi da postoji prilično velika vjerojatnost da će i njega pokušati savladati na taj način.

Pirlo je od sezone 2003/04 do utakmice protiv Engleske, četiri puta izveo kazneni udarac na famozni i smjeli način, a od toga je tri puta bio uspješan:

Milan - Juventus, Superkup Italije, 2003. Pirlo je s "panenkom" upoznao i Amerikance. Nadmudrio je reprezentativnog i danas klupskog kolegu Buffona na utakmici talijanskog Superkupa koja se igrala na stadionu Giantsa u New Jerseyu. Hrabro i vješto izvedenim penalom u produžetku poništio je Trezeguetov gol (1:1), ali je Juve slavio nakon izvođenja jedanaesteraca na kraju utakmice. Pirlo je i u raspucavanju pucao penal i zabio ga, ali ne "panenkom".



Milan - Reggina, Serie A, sezona 2003/04. Postigao je gol.



Crna Gora - Italija, Kvalifikacije za SP 2009. U Podgorici je, kao i u Kijevu, "polegao" golmana u jednu stranu, a loptu potkopao u nebranjenu, drugu. Vukašin Poleksić je savladan u 11. minuti za 1:0 Azzura, a Pazzini je postavio konačnih 2:0.



Barcelona - Milan, turnir Trofeja Joana Gampera. Rezervni golman Barcelone Jose Manuel Pinto ostao je na crti i obranio mu je udarac. Cijeli Nou Camp se smijao Pirlu!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.