Hajdukovci poručili - "računajte na nas": Kriza nas je zbližila, slavili smo gol kao naslov prvaka!

Foto: Hina 

HAJDUK je prvi na ljestvici, a slika slavlja iz Kranjčevićeve, kada Tudor i igrači skaču na tribinu na svoje navijače zalog je za euforiju u kojoj se Split jasno probudio.

"Bilo nam je još i slađe doći do pobjede nad Dragovoljcem u sudačkoj nadoknadi", govori na Poljudu Goran Jozinović.

Svi su računali da će se Dinamo prošetati, Rijeka i Split su jaki, a na nas nitko nije računao 

"Eto, vidjeli ste reakciju nakon gola. Puno vremena je prošlo od kako nismo bili prvi na tablici i jasno da smo onako reagirali. Koliko možemo, to je sada drugo pitanje. Ne pamtim kada je Hajduk bio mlađi, a HNL jači. Svi očekuju Dinamovu šetnju, Rijeka i Split su se pojačali, i nitko nije očekivao nas na vrhu. Rad i zajedništvo smo ipak naplatili. Trener ne dopušta euforiju. Atmosfera je sjajna. Kriza oko kluba nas je također zbližila. Shvatili smo da je situacija teška i da naša igra može pomoći. Prenijeli smo zajedništvo iz svlačionice i na ljude u klubu, na naše navijače. Vidjeli ste, slavili smo drugi gol kao naslov prvaka".

Jozinović je bio asistent s klupe. Ušao je u igru baš kao i dvostruki strijelac Bencun.

"Propustio sam par treninga nakon Bešiktaša zbog udarca i zato sam bio na klupi. Nije to ništa. Ušao sam, asistirao, Bencun je zabio dva. Trener je napomenuo da stojimo visoko i čekamo lopte od Maloče i Bradarića. Vršajević i ja smo ga poslušali"

Posljednju je pobjedu Hajduku u sudačkoj nadoknadi donio Igor Tudor pogotkom u Osijeku u proljeće 2008.

"Znam, ja i Maloča tada smo igrali prvo gostovanje i dobili prvu premiju", nasmijao se. Za pobjednički pogodak Bencunu je podvalio Sven Sušić.

"Ajde da i ja napravim nešto. Vidjeli ste kako smo se veselili, atmosfera je sjajna. Nazvao je i stric Safet Sušić i čestitao"

Slijedi li uskoro poziv u reprezentaciju? "Ja sam svoje napravio, riješio sam putovnicu. I stric je svoje, ide u Brazil. Svaka čast"

Bijele čeka Lokomotiva, mogu mirno ući u nadigravanje.

"Imaju bod manje od nas i Dinama, čeka nas težak susret. Oni su nam stari znanci, gledatelji mogu očekivati otvorenu utakmicu", rekao je Bencun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.