Gobac za Index: Valjda će i Zagreb dobiti svog Volpija, a Francuzima treba oduzeti zlato iz Londona!

MOŽDA će zvučati kao da pretjerujemo, ali Prva hrvatska rukometna liga nema smisla. Odnosno, zašto se ista igra, kada je od početka sezone prvak poznat? Svaka čast Nexeu, ali ako CO Zagreb "najveći" hrvatski rukometni derbi igra s B postavom - onda to nije derbi. Sjećate li se slavnih dana kada su Metković i Medveščak visili za vratom CO Zagrebu? Sjećate li se dana kada je Metković uzeo EHF kup, a da nije bilo famozne "administrativne pogreške" uzeli bi i prvenstvo Hrvatske. Ako mislite da su slike koje dolaze s Maksimira kada igra Dinamo tragične, onda očito niste bili na utakmicama Prve HRL.

> Što će reći gazda Gobac? Riječki mecena Volpi u Zamet dovodi Smajlagića, Džombu, Matoševića!

> Jović o projektu snažnog Zameta: To je pozitivna priča, ali njihov domet je drugo mjesto

Zar Zagreb nema svog Volpija?

Međutim, danas je poput odjeknula vijest da će riječki mecena Volpi nakon VK Primorja i NK Rijeke srediti situaciju u RK Zametu. Odnosno, Zamet bi uz čvrstu financijsku potporu i kvalitetan razvoj igrača mogao pomrsiti račune Zagrebu. Iz Zagreba, pak, pozdravljaju akciju, ali kažu "da je Zametu i s Volpijem najveći doseg drugom mjesto".

U telefonskom razgovoru za Index, Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, ali i glavni operativac CO Zagreba, prokomentirao je Volpijeve rukometne ambicije s RK Zametom.

"Apsolutno pozitivno", na prvu je odgovorio Gobac, za kojeg će mnogi reći da je kriv za katastrofalnu situaciju u hrvatskom klupskom rukometu.

"Gospodin Volpi ima sredstava, drago mi je da ulazi u Zamet. On je izabrao Rijeku kao destinaciju, tamo je prisutan, a iskreno nadamo se da će i Zagreb dobiti svog Volpija", dodaje uz smijeh.

"Zamet mora sa strpljenjem graditi momčad, a očekujem da se i gospoda iz Splita pokrenu"

Iako će se projekt izgradnje snažnog rukometnog diva zakotrljati uskoro, ipak iz Zameta moraju paziti da ne ponove pogreške koje su napravili u Medveščaku. Naime, tamo je 2005. godine stigao Agram koncern koji se financijski isprsio, ali za rušenje Zagreba nedostajala je vizija. Klub je preživio godinu dana, a zatim se u potpunosti raspao. Danas je takva situacija da u klubu nemaju za "biber", a kamoli za lopte.


"Valjda će nova uprava imati strpljenja. Zamet mora izabrati politiku koja nije nasilna. Pod nasilna mislim na isključivo kupovinu igrača, odnosno oni se moraju okrenuti proizvodnji igrača. Vjerujem da će ciljati na riječko - primorsko područje. Ima tamo kvalitetnih mladih igrača, međutim oni će se u samom startu susresti s velikim problemom. I mi imamo mlade igrače koji su u naletu. Naši igrači već sada briljiraju u Europi. Stoga, realno je da Zagreb još neko vrijeme bude prvak", obrazložio je u jednom dahu Gobac, a zatim otkrio tajnu formulu za rušenje dominantnog hrvatskog prvaka:

"U prvenstvu nedostaje jaki Osijek, Split. Nadam se da će Pero Metličić, Ivano Balić i ostali kad zaključe karijere upregnuti svoj radni kapacitet da pomognu Splitu. Mislim da je to dobro za rukomet, za naš rukomet koji je daleko ispred svih sportova. Želim da se to dogodi kod nas i pozivam gospodu iz Splita da se također angažiraju", smatra Gobac.

"Od Barcelone će svi izgubiti, a pozitivan rezultat protiv Kadettena bio bi ravan čudu"

I dok se u Zametu spremaju za veliku ofenzivu, Zagreb i dalje inzistira na hvalevrijednoj politici razvijanja mladih snaga. Ivić, Šprem, Matulić, Marić, Stepančić i drugi svojim su igrama pokazali su kako odlasci Balića, Gojuna, Štrleka i nisu takav "bauk".


"Mi smo najavljivali kako će sezona biti puna uspona i padova. Rekli smo da su ciljevi osvajanje prvenstva i kupa, ali što se tiče Lige prvaka moramo biti objektivni. Mislim da su pobjeda protiv Pick Szegeda i remi na gostovanju kod Dinama iz Minska iznenađenja. Sad nas čeka gostovanje u Švicarskoj. Kadetten je izvrsna momčad, izgubili su doma od Barce, ali svi će izgubiti od Barcelone tako da to nije mjerilo. Ako ostvarimo pozitivan rezultat to će biti ravno čudu", tvrdi Gobac.

"Želim imati potvrdu da je Karabatić čist čovjek"

"Karabatić i afera koja potresa francuski rukomet?", zanimalo nas je mišljenje.

"Ja ne znam je li namještao, je li se kladio, ali činjenica je da su to znali prije Olimpijskih igara. Što bi se dogodilo da Karabatić nije igrao za francusku reprezentaciju?", odgovorio je Gobac, a zatim nastavio:

"Ne želim to previše komentirati, ali ja želim imati potvrdu da je Karabatić čist čovjek. Ako je do toga došlo prije Igara, onda je Hrvatska oštećena, a onda znate kako treba postupiti"

"Uzeti zlato Francuzima?", upitali smo.

"Da, ako je tako, onda im treba uzeti medalju", za kraj će Gobac.

Što će se dogoditi s Volpijevim projektom, to još uvijek ne znamo. Sudeći prema onome što je napravio s Primorjem i Rijekom, Zametu prvo predstoji "češljanje" financija, a zatim uređivanje istih. U međuvremenu najavljena su pojačanja, ali ne igračka. Legendarni Irfan Smajlagić trebao bi preuzeti prvu ekipu, dok bi vratare trenirao Valter Matošević. Ulogu sportskog direktora i menadžera podijelili bi Mirza Džomba i Alvaro Načinović. Priča je zasada ambiciozna i lijepa, samo se nadamo da će ovog puta izostati "administrativne pogreške".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.