Gobac najavio dolazak Balića i poručio: Goluža će snositi posljedice

Foto: Index

PO dobro uhodanom rasporedu, Zoran Gobac je nakon debakla hrvatske reprezentacije stao pred novinare kako bi opravdao Golužin novi posrtaj na nekom velikom turniru. Gazda hrvatskog rukometa sam sebi je upadao u riječ. Krivi smo mi, ali krivi su i oni. Gobac se razbacivao spinovima.

"Ne možemo se izvući iz ove kože. Svima je jasno da smo ispunili prvi cilj. Bitno je samo da poboljšamo start, da pokušamo biti peti, da budemo domaćini kvalifikacijskih grupa. Je li to uspjeh ili neuspjeh, to će analiza pokazati. Nećemo bježati od postavljenih pitanja. Činjenica je da smo ostvarili prvi cilj", rekao je Gobac.

"Neću puno ulaziti u struku. Mi moramo malo proraditi na analizi. Imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru. To je na ovakvom turniru neizdrživo. Moramo poraditi na disciplini. Naš najbolji igrač je došao na ovo SP izmoren bolešću, nije uspio završti i liječenje i tu leži je jedan od uzroka. To opet nije opravdanje za poraz", nadodao je.

"Jurišamo po zlato na Euru u Hrvatskoj"

Gobac je naglasio kako će Hrvatska ponovno u proces pomlađivanja, a sve je podređeno osvajanju domaćeg Eura 2018. godine.

"Nema tajne, jurišat  ćemo na titulu prvaka Europe 2018. to nije tajna. 80 posto igrača će biti u naponu snage."

Malo o sucima...

"Suđenje se promijenilo od onoga košarkaškog do hrvanja. Promjena kriterija nije baš bila adekvatna".

...pa opet o odgovornosti.

"Ne bježimo od odgovornosti. Ostali smo među sedam, osam. To je malo za zahtjeve naših navijača. Imamo kvalitetu igrača, ima igrača kojih nema ovdje. Trebao nam je jedan šuter koji je spreman; Vuglač, Obranović ili Mandalinić. Naš cilj je da ostanemo u vrhu".

Znači li dolazak Balića ujedno i odlazak Goluže?

Gobac je zatim rekao jednu vrlo bitnu stvar.

"Ništa se ne mijenja, ali izbornik će snositi konzekvence", rekao je Gobac koji nije precizirao o čemu se radi. 

"Postavili smo ciljeve. Prvi cilj je plasman na Igre koji je sada ostvaren. Vidjet ćemo što će se dalje dogoditi. Nijemcima se ništa nije dogodilo, a naši su se vidjeli na tronu", rekao je.

"Bit će dublja analiza. Naš novi koordinator će se uskoro priključiti ekipi pa ćemo napraviti analizu. Idemo korak po korak, naš slijedeći cilj je da se što bolje pripremimo za Europsko prvenstvo koje će iskristalizirati momčad za Igre u Riju. Naš cilj je uvijek medalja. Igre su lakše natjecanje za nas nego ovo. Mali broj kvalitetnih reprezentacija, imat ćemo jednu, dvije prijelomne utakmice do medalje".

"Kritiziraju nas oni koji su bili zadnji na prvenstvima"

I za kraj, Gobac je poslao poruku kritičarima.

"Ne razumijem kako se dogodilo da smo izgubili jučer. Ne bih htio komentirati neke događaje, ali neke stvari se još slažu u našim glavama i neke stvari koje smo pretpostavljali pokazali su se da smo bili u pravu. Zasluženo smo izgubili. Moramo snositi kritike zbog poraza. Domagoj nije zaslužio da se po njemu udara, da ga kritiziraju oni koji su bili 24. On je to najmanje zaslužio. Žao mi je i što nas neki igrači kritiziraju. Nije mjesto ni  način da igrači čitaju po portalima tko je što rekao. Loše je to za pripremu utakmice".

>Goluža ne osjeća odgovornost za debakl na SP-u: Čemu takvo pitanje?

> Vori kapetanski stao u obranu Duvnjaka: Nema predaje, glavu gore!

>Hrvatska protiv Njemačke spašava kvalifikacije za Igre u Riju

>Golužina Hrvatska katastrofalnom igrom ispala sa SP-a!

>Duvnjak: Ja nisam bio na nivou

SUDJELUJTE U RASPRAVI NA INDEXOVOJ TEMI SP KATAR I NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.
 
Tko je kriv za loš rezultat Hrvatske na SP-u u Kataru?

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.