Filipovićev zadnji meč: Podsjetimo se impresivne osvete za najteži poraz u karijeri

Screenshot: UFC

CRO COPU je 2007. Gabriel Gonzaga nanio najteži poraz u karijeri. Dvije minute tukao ga je laktovima na podu, od čega se Mirku pomutio vid, te ga je zatim high kickom bacio u nesvijest. Tako je Brazilac izveo jedan od najgledanijih nokauta u povijesti MMA-ja.

Povodom Filipovićeve objave završetka karijere, podsjećamo se njegove posljednje borbe, koja spada među najveće Cro Copove pobjede

Osam godina kasnije, točnije 11. travnja 2015. u Krakowu, Filiović je dobio priliku za ono zbog čega se vratio u UFC - osvetu Gonzagi. Bila mi je to prva borba u UFC-u nakon što se od te organizacije neslavno oprostio porazom od Royja Nelsona krajem 2011. 
 
U povijesnom prvom UFC spektaklu u Poljskoj željno je čekao priliku za trostruko dokazivanje: da je pravi čovjek za najjaču MMA organizaciju iako je prvu gažu tamo završio neslavno (četiri pobjede i šest poraza), pokazivanje svima koji su ga otpisivali kako u 40. godini još nije za otpis, te naravno, već navedeno, uzvrat Gonzagi za najbolniji i najteži od UFC poraza, jer Brazilac je spomenutim nokautom prekinuo najbolje dane Mirkove karijere.
 
Filipović je na prvom UFC spektaklu u Poljskoj preživio prve dvije runde protiv Gonzage, jer na trenutke je izgledalo da bi mogao i drugi put izgubiti od 10 kilograma težeg i pet godina mlađeg Brazilca. Ovaj put, puno iskusniji i psihički spremniji, Mirko je pokazao strpljenje, počeo oprezno i čekao priliku za kontru. 

Gonzaga je krenuo žestoko, ali Cro Cop je izbjegao tri početna nasrtaja. Uspio je middle-kickom okrznuti Mirka po tijelu, a onda ga srušio na tlo, ali Cro Cop se uspio izvući, zadao mu je par udaraca u glavu i dvaput ga pogodio laktom.
 
U drugoj rundi Mirko je izveo high-kick, Gonzaga se obranio i uzvratio koljenom u nezgodno mjesto, ali Mirko se brzo oporavio. Ubrzo ga je Gonzaga ponovo srušio i pokušao ga ugušiti, ali Cro Cop ga je pogodio laktom i koljenom. Pred sam kraj runde Gonzaga mu je zadao neugodan udarac laktom i otvorio mu arkadu.
 
Filipović je krvave glave ušao u treću rundu, iznenadio protivnika laktom, Gonzaga je zateturao, a Mirko ga srušio i s nizom udaraca u glavu dokrajčio tehničkim nokautom. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.