Farski izlet na Kantridu, Kek: Zbog navijača imamo obvezu biti ozbiljni i motivirani

Foto: HINA

RIJEKA večeras od 21.15 igra na Kantridi uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europa lige protiv Vikingura. Prisjetimo se, u prvom susretu na Farskim otocima, Riječani su slavili s uvjerljivih 5:1 i tako već praktički osigurali plasman u play-off ovog natjecanja.

Kek: Motiva ne smije nedostajati, obvezni smo prema navijačima

"S Farskih Otoka smo donijeli dobru prednost, ali ni to nam ne daje za pravo bilo koga podcijeniti i da u utakmicu uđemo s razmišljanjem kako je posao gotov. Ipak je to europska utakmica i imamo veliku obvezu prema našim navijačima, a i na kraju krajeva i prema sebi samima", rekao je Kek u najavi dvoboja.

"Sigurno da ću postaviti dosta visoke kriterije onima koji konkuriraju za sastav. Neću spominjati tko nam nedostaje i kako bi bilo dobro da imamo širi roster za one igrače koji su bili nosioci naše igre prošle sezone, jer je privilegij što možemo igrati europske utakmice. Za to treba raditi, za to se treba odricati", dodao je.

Clementsen: Svjestan sam da niti jedan moj igrač ne može primirisati prvoj ekipi Rijeke


S druge strane trener Vikingura svjestan je kako je njegova momčad u Rijeku stigla na izlet. Već sam plasman u treće pretkola Europa lige povijesni je uspjeh za ovu sjevernu državicu.

"Prvi put je jedna ekipa s Farskih otoka došla do trećega pretkola Europske lige. Naša zajednica broji 2000 stanovnika i ovo je za nas nevjerojatno ostvarenje. Igramo protiv profesionalne momčadi, a mi smo amateri. Objektivno niti jedan moj igrač ne bi imao mjesto u momčadi Rijeke", Sigfridur Clementsen.

"No, unatoč svemu tome dat ćemo sve od sebe kao što smo dali u prvom poluvremenu utakmice u Torshavnu. Ako u uzvratu uspijemo dati 15-20 posto više ja ću biti prezadovoljan", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.