FA prijavio Anelku! "Njegova gesta je nasilje"

Foto: Getty Images / Guliver image

ENGLESKI nogometni savez pokrenuo je postupak protiv Nicolasa Anelke zbog, kako tumače, antisemitske geste prilikom proslave pogotka u utakmici WBA i West Hama odigranoj 28. prosinca prošle godine. Napadač WBA tvrdi da je gesta bila znak potpore njegovom prijatelju, francuskom komičaru Dieudonneu M´Bali M´Bali. FA je već primio brojne kritike zbog otezanja s postupkom. 

U službenom priopćenju stoji FA-a stoji: "Utvrđeno je da je u 40. minuti utakmice Anelka učinio gestu koja je nasilna, neprikladna, uvredljiva i neprikladna, te je u suprotnosti s pravilima FA. Navodno je gesta učinjena na religijskoj osnovi, što znatno povećava težinu prekršaja. Anelka se do 23. siječnja mora očitovati o optužbama.“

Ako bude proglašen krivim zbog vrijeđanja na religijskoj osnovi Anelka će biti suspendiran na najmanje pet utakmica. FA pokreće postupak samo kad ima dovoljno dokaza za sankciju, što znači da će 34-godišnji Francuz teško izbjeći kaznu. Klub je već osjetio posljedice budući da je Zoopla objavila da neće produžiti sponzorski ugovor vrijedan 1.5 milijuna funti godišnje. Prema nekim izvorima tvrtka je čak tražila Anelkino udaljavanje iz momčadi, no menadžer Pepe Mel je odmah objasnio da isključivo on odlučuje o momčadi.

Melov stav je: "Nicolas je vrlo dobar igrač i odličan je profesionalac. Ja sam glavni trener i jučer mi je potvrdio da je potpuno spreman za utakmicu. Moja je dužnost da razmišljam o nogometu i o tome što je najbolje za West Bromwich Albion. Ako bude suspendiran, neće igrati, a naše je da i dalej razmišljamo samo o bodovima" 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.