ESPN: Nishimurin penal poklonjen Brazilu protiv Hrvatske, najgora od 10 groznih sudačkih odluka na SP-u

Foto: Hina / EPA

AMERIČKI sportski medijski gigant odabrao je 10 najgorih sudačkih odluka i najvećih pogrešaka na prvenstvu na kojem smo vidjeli "veličanstvene utakmice, ali od kojih su neke upropaštene užasnim sudačkim greškama."

Prvo mjesto na ovoj neslavnoj listi drži Yuichi Nishimura, koji je kao što dobro znamo, na otvaranju SP-a Brazilu poklonio nepostojeći penal protiv Hrvatske, kojim je prelomljena utakmica:

Nakon što je odbrojio od 10. mjesta, na kojem je Džekin gol Nigeriji, poništen zbog također nepostojećeg ofsajda, ESPN nije dvojio koju grešku staviti na vrh, ili dno, kako vam drago:

"Ako ćemo ocjenjivati lošu sudačku odluku po važnosti i utjecaju koji je imala na turnir u cjelini, samo je jedan izbor za prvo mjesto: Japanski sudac Nishimura  na otvaranju SP-a dosudio je za Brazil par, recimo to tako, zanimljivih odluka, što je nervoznim domaćinima pomoglo da dođu sebi u susretu koji je trebao biti proslava njihovog SP-a.

Jer činilo se da pobjeda koju su svi Brazilci očekivali, ipak neće doći; Hrvati su zaustavljali pokušaje Brazilaca, a u 71. minuti bilo je je 1:1. Tada u kaznenom prostoru Hrvatske pada Fred i to nakon što ga je hrvatski branič Lovren dodirnuo."

Svi znamo što je bilo nakon toga i kojim rezultatom je utakmica završila, a ESPN citira ogorčenog Niku Kovača nakon utakmice: "Ovo nema smisla, da se ovakvi kontakti sude kao penali, bilo bi ih 100 po utakmici. Nije bilo penala ni prekršaja i to su vidjele milijarde ljudi širom svijeta. Fred je čovjek od 85 kilograma i ne može tek tako biti srušen na zemlju."

Amerikanci ipak malo pretjeruju sa zaključkom: "Da penal nije dosuđen i da Brazil nije uspio probiti hrvatsku obranu, tko zna, možda domaćin ne bi prošao skupinu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.