Dundalk na Poljudu: Na stranu s Tudorovim oprezom, sve osim uvjerljive pobjede Bijelih bila bi senzacija

Foto: HINA

HAJDUK danas igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europa lige, a na splitskog Poljudu ugostit će Dundalk. Prisjetimo se, u prvoj utakmici na sjeveru Irske Bijeli su slavili s 2:0 golovima Caktaša i Nikole Vlašića.

Iako Splićani imaju sjajan rezultat s gostovanja, Igor Tudor vrlo je oprezan u najavi susreta. Na posljednjoj press konferenciji uoči dvoboja nekoliko je puta ponovio kako mediji i javnost podcjenjuju irsku momčad te kako je rezultat 2:0 vrlo nezgodan.

Tudor će odmarati nekolicinu igrača za Kantridu: Irci nisu bezazleni, a 2:0 neugodan je rezultat

"Dundalk nije bezazlen. Irci imaju jako dobru organizaciju igre, odlične prekide i čvrsti su. Jednom riječju imaju kvalitetu, ne iznimnu, ali i dalje kvalitetu. Glavni razlog odličnog rezultata u prvoj utakmici jest naša sjajna utakmica."

"Ponavljam, podcjenjujete Irce. Prvi su u prvenstvu, u odličnoj su formi, a imaju jedan fanatizam i fizičku moć koji se moraju ozbiljno shvatiti. Od svojih igrača tražit ću maksimalnu mobilizaciju. 2:0 rezultat relativno je nezgodan. Ukoliko slučajno primimo gol, voda u uši uđe za tren".

Kako tri dana nakon dvoboja drugo pretkola El, Hajduk ima vrlo teško gostovanje na Kantridi, za očekivati je kako će trener Tudor odmoriti nekoliko najvažnijih igrača, poput Vršajevića, Caktaša i Maglice, umjesto kojih bi trebali uskočiti Mikanović, Anđelković i Maloku.

Irci uvjereni: Ništa još nije gotovo


S druge strane Irci već danima najavljuju kako još ništa nije gotovo te kako vide svoju šansu na Poljudu. Posebno ističu atmosferu na splitskom stadionu, jer su čuli da bi moglo biti oko 20 tisuća ljudi.

"Dolazimo pokazati da u prvoj utakmici samo sreće nismo imali. Pred nama je planina koju moramo prijeći, ispenjati. Pokušat ćemo. Mi se nismo predali. Hajduk je kreirao samo tri šanse tijekom cijelu utakmice i postigao dva gola", rekao je trener gostiju.

"Mi smo isto kreirali tri ili četiri čak šanse, a pogodili smo i vratnicu. U Splitu je nova utakmica i sve je otvoreno", dodao je strateg Dundalka Stephen Kenny po slijetanju na Resnik.

Vjerojatni sastav Hajduka:
Stipica, Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović, Bradarić, Vlašić, Anđelković, Kouassi, Gotal, Maloku.

Vjerojatni sastav Dundalka: Cherrie, Gannon, Boyle, Gartland, Massey, Shields, Towell, Horgan, Byrne, Meenan, Hoban.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.