Dinamo uz zvižduke na Maksimiru prošao u 3. pretkolo Lige prvaka

Foto: Damir Krajac/Cropix

KONTROLIRANI Dinamo slavio je s minimalnih 1:0 protiv Fole u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka, a jedini pogodak za Modre postigao je Andrej Kramarić u 78. minuti.

Modri su s ukupnih 6:0 prošli u 3. pretkolo natjecanja, gdje ih čeka okršaj protiv moldavskog Šerifa.

Dosadna utakmica

Krunoslav Jurčić na maksimirski je travnjak izveo kombiniranu momčad Dinama. Pobješnjeli Argentinac Pablo Migliore zatražio je raskid ugovora, tako da je na vratima debitirao Oliver Zelenika. U obrani su bili Pinto, Šimunović, Šimunić i Pivarić, ispred njih posljednje pojačanje Modrih Bakary Sare, veza Fernandes, Halilović, Antolić i Husejinović, a napad je predvodio Andrej Kramarić.

Nakon prvih 10 minuta susreta shvatili smo, kao i 10 tisuća navijača na Maksimiru, da je pred nama duga i dosadna utakmica. Mladi veznjak Modrih, Alen Halilović, iritirao je svojim solo akcijama, koje su uvijek završavale u bloku luksemburške obrane. Dinamo je imao jalovu inicijativu na terenu, a lopta je u nedogled samo kružila i kružila oko centra. Pivarić i Pinto bili su najaktivniji u napadu, ali njihove ubačaje u kazneni prostor nisu pratili Kramarić, Antolić i Husejinović. Vezni red Modrih naročito nije dobro funkcionirao, ali to je bilo očekivano budući da, recimo, Antolić i Sare imaju tek dvije zajedničke utakmice u nogama. Stoga, slobodno možemo reći da je prvo poluvrijeme Dinama protiv Fole bilo najlošije u dosadašnjem dijelu sezone.

U nastavku, Dinamo je nastavio s tromom igrom i uzaludnim probojima po boku. Činilo se kao da Jurčićeve trupe čekaju da gostujuća momčad fizički padne, ali Luksemburžani su se držali čvrsto i hrabro. Jurčić je nakon sat vremena napravio prve izmjene, pa su tako umjesto indisponiranog Antolića i nevidljivog Husejinovića ušli Ademi i Pamić, koji su odmah donijeli svježinu modrom sastavu.

Europski Dinamo četiri puta pucao u okvir gola 

U 64. minuti Dinamo je uputio prvi udarac u okvir gola! Pamić je ubacio iz kornera, Fernandes je bio najviši u petercu, ali gostujući vratar Hym vrhunskom je reakcijom spasio svoju momčad. Dinamo je nakon 70 minuta igre počeo kombinirati na sredini terena i upravo iz takve akcije pao je pogodak. Odnosno, Pamić je preciznom dubinskom loptom proigrao Fernandesa, a Čileanca je u kaznenom prostoru pokosio jedan od braniča Fole. Andrej Kramarić uzeo je stvari u svoje ruke i hladnokrvno je izvršio egzekuciju za vodstvo Dinama.

Do kraja utakmice Dinamo je nizao prilike, a najozbiljnija je bila ona kada je Rukavina pucao s 20 metara, međutim Hym je bio na mjestu. Dinamovci su zabrinutog lica otišli u svlačionicu, a navijači su ih "nagradili" zvižducima. Pitamo se, što će tek biti protiv iole ozbiljnijeg protivnika?

DINAMO - FOLA 1:0

Strijelci: Kramarić (78')

Stadion: Maksimir


Glavni sudac: Lasha Silagava (Gruzija)

Sastavi:

Dinamo: Zelenika - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Sare - Halilović, Husejinović, Antolić, Fernandes - Kramarić

Fola: Hym - Keita, Laterza, Klein, Payal, Dallevedove, Rani, Roni Souto, Hadji, Kirch, Bensi

Pročitajte više:

> Htjeli ste Luđaka, eto vam ga: Migliore zatražio raskid ugovora s Dinamom!

> Jurčić o El Locu: Ne znam ništa o raskidu ugovora, imam Zeleniku i to je kraj priče!

> Zelenika sretan zbog odlaska Migliorea: Novi golman? Što se mene tiče nije potreban

> Mamići odbjeglog Migliorea mijenjaju rezervom Lokomotiva Krešićem. Dolazi i kapetan Hajduka!

> Navijači pljuvali po Haliloviću, Jurčić im poručio: On još uvijek sazrijeva!

> Šimunić poludio: Ovo je sramota! Neki igrači imaju sve što požele i onda se ovako ponašaju!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.