Dinamo teško do pobjede u Koprivnici, Zoki otkrio: "Zanimljivo je biti trener, ali neću ostati na klupi"

Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

DINAMO je u sedmom kolu HNL-a slavio u Koprivnici protiv Slavena s 3:1. "Modre", koji su u srijedu nakon poraza od bečke Austrije ostali bez dosadašnjeg trenera Krunoslava Jurčića, s klupe je vodio dvojac Zoran Mamić-Damir Krznar.

Odlučio je "modri" dvojac na teren od prve minute poslati Sammira, s kapetanskom vrpcom, Fatosa Beqiraja, te poljskog vratara Grzegorza Sandomierskog. I bio je to pravi potez...

Sammir je već u trećoj minuti ubacio u kazneni prostor, Beqiraj bio najviši u skoku, ali nije pogodio za vodstvo Dinama. Četiri minute kasnije je ponovno Sammir sjajno proigrao crnogorskog napadača koji zaobilazi domaćeg vratara Silvija Rodića i šalje loptu u praznu mrežu.

U 15. minuti Sammir, najbolji igrač utakmice u Koprivnici, pokrenuo je još jednu lijepu akciju, koju nakon dodavanja Duje Čopa nije uspio realizirati Domagoj Antolić. Uslijedila je kazna u 19. minuti. Enes Novinić je pobjegao Jozi Šimunoviću i lako matirao poljskog vratara za 1:1.

Fernandes je, pak, u 25. minuti vratio vodstvo "Modrima". Sammir je ubacio iz slobodnog udarca, Čileanac koljenom uputio udarac, a Rodić katastrofalno reagirao i poklonio vodstvo Dinamu. Četiri minute kasnije se Rodić, koliko-toliko, iskupio. Pravovremeno je istrčao s gola i zaustavio Beqiraja. Do kraja prvog dijela Slaven je mogao do novog izjednačenja, ali je Sandomierski sjajno obranio udarac Marija Gregurine.

Sandomierski spriječio izjednačenje, Fernandes potvrdio pobjedu Dinama

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Dejan Glavica. Sandomierski se poigravao, pa pogriješio, a Glavica poslao loptu iznad gola. Poljak je, pak, pet minuta kasnije sjajno reagirao i zaustavio udarac Glavice.

Pobjedu Dinama potvrdio je svojim drugim pogotkom Fernandes u 93. minuti. Izbjegao je zaleđe i rutinski prebacio Rodića.


Utakmica je odigrana u teškim uvjetima

"Trener" Mamić: Dečki su sve dobro odradili

"Rezultat je zaslužen, odigrali smo dobru utakmicu u koju smo jako dobro ušli od samog početka. Sve što smo stavili pred momčad su dečki dobro odradili i zabili smo rani pogodak, ali Slaven se brzo vratio u utakmicu. Nastavili smo biti agresivni, brzo smo vraćali posjed lopte i bili smo opasni", rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji je u Koprivnici debitirao kao trener.

"Svakako je interesantno gledati utakmicu s ove strane. Bio sam i prije na klupi, ali ovo je prvi puta u ovoj ulozi i moram priznati da je zanimljivo. Sigurno je da ja neću ostati trener, ali bilo je ovo zanimljivo iskustvo"

Mamić je sve iznenadio s Beqirajem u prvih jedanaest.

"Imali smo nekih problema sa Soudanijem i htjeli smo ga odmoriti, a sreća je da imamo takvu opciju kao što je Beqiraj. On je svojim ponašanjem na treningu zaslužio ovu priliku koju je na najbolji mogući način iskoristio."

Dinamo se pobjedom vratio na prvu poziciju s dva boda više, ali i utakmicom više od Lokomotive. Slaven nakon sedam utakmica drži posljednju poziciju s pet poraza i dva remija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.