Dinamo dobio novog najmlađeg debitanta u povijesti: "Kad mi je trener rekao da ulazim, bio sam van sebe"

Foto: Ivan Klinđić / Cropix

DINAMO je bez većih problema slavio protiv Intera iz Zaprešića 2:0, ali trener Modrih Krunoslav Jurčić u početku nije bio previše zadovoljan.

> Huseinović i Brozović za novu laganu pobjedu Modrih

"Jako smo se dugo hvalili kako cijelo proljeće držimo atmosferu dobrog ulaska u utakmice, a ovo je prva utakmica gdje nismo to imali", rekao je Jurčić, a prenosi Dinamova službena stranica. "Sustav za koji sam se odlučio na početku utakmice, sa dvije špice, nije se pokazao dobrim zbog profila veznih igrača koji nisu mogli zadovoljiti defenzivne zahtjeve tog sustava. Danas nije bilo Leke i Ademija pa smo probali s Jedvajem na poziciji zadnjeg veznog, ali kada ćemo igrati ovaj sustav jednostavno moramo staviti i vezne igrače koji ga mogu igrati", rekao je strateg Dinama te je objasnio zašto je Halilović ostao u svlačionici nakon prvih 45 minuta.

"Alen u ovom sustavu jako teško može igrati jer ima puno obaveza u fazi obrane; puno više nego kada igra na boku. Tu su nas probijali, lako prolazili, nismo bili dobri u prvom dijelu i morali smo mijenjati. Koliko je bilo loše prvo, toliko treba naglasiti sjajnu reakciju igrača koji su ušli u igru. Husejinović je bio sjajan, a istaknuo bih i Pivarića i Rukavinu koji su bili odlični. Radili su sjajno po strani, igrali smo te duple bokove s kojima se probijaju obrane i to je ono što želim. Želimo pobjeđivati utakmice, raditi razliku i približavati se i matematičkom osvajanju naslova prvaka tako da sam zadovoljan novom pobjedom", za kraj će Jurčić.

Husejinović: Bit ću još bolji!


Jedan od najboljih pojedinaca na terenu bio je Said Husejinović, koji je postigao svoj prvi gol u dresu Dinama.

"Prvo poluvrijeme je bilo teško, a u nastavku je bilo lakše nakon pogotka. Naravno da sam jako sretan što sam zabio taj prvi pogodak i olakšao put do pobjede; posebno mi je drago jer mi je prvi u dresu Dinama. Dižem se u formi, odlično radimo na treninzima i vjerujem da ću biti još bolji. Najbitnije da mi idemo prema naslovu prvaka", rekao je Husejinović.

Najmlađi debitant u povijesti Dinama: Poklanjam debi svojim roditeljima

Razloga za slavlje imao je i Fran Brodić koji je sa 16 godina, tri mjeseca i 7 dana postao najmlađi debitant u povijesti Dinama.

"Nisam znao da ću ući, ali jednostavno sam presretan; ne znam što bih rekao. Trener mi je rekao da ću biti na klupi, već sam zbog toga bio sretan, a kada mi je trener rekao da ću ući – bio sam van sebe i uhvatila me mala trema. Poklonio bih ovaj svoj debi svojim roditeljima koji su itekako zaslužni što sam ovdje gdje jesam, puno se brinu oko mene i ovo im je hvala", rekao je Brodić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.